Tønsberg trenger flere sjukehjemsplasser!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle som er pårørende til folk som er på eller burde vært på sjukehjem veit hvor vanskelig det er å få en plass til sine nærmeste når de trenger det. Det er altfor få plasser. Staten anbefaler alle kommuner å ha nok sjukehjemsplasser til 25 % av alle innbyggere over 80 år. Re kommune har nådd dette målet, mens Tønsberg har en dekningsgrad på litt over 18 %, og et mål om å nå 23 %. Men noen plan for å nå den dekningsgraden og helst høyere? Det har Tønsberg kommune ikke.

Nå skal det bygges to nye sjukehjem. Det er strålende! Men de skal først og fremst erstatte Træleborg og de plassene kommunen i ei årrekke har leid av velferdsprofitørene Attendo ved Maribu/Marie Treschow (som det endelig blir slutt på!). Dermed trengs det fortsatt mellom 40 og 50 plasser til for å nå målet om 23 % – enda noen plasser til for å nå de anbefalte 25 %.

For oss som bor i Re i dag – der dekningsgraden er 25 % – innebærer dette at dekningsgraden går ned.

Nye Tønsberg kommune må bygge et nytt sjukehjem med minst 50 plasser i tillegg til de to nye som alt er planlagt! Og de nye sjukehjemma må sjølsagt drives av kommunens egne ansatte. La oppsigelsen av avtalen med Attendo bli slutten på velferdsprofitører i eldreomsorgen i Tønsberg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.