Vikings trekker laget fra eliteserien

Økonomisk trøbbel gjør at Vikings ikke tar sjansen på et nytt år i eliteserien.

Økonomisk trøbbel gjør at Vikings ikke tar sjansen på et nytt år i eliteserien. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Styret i Tønsberg Vikings har bestemt seg for å trekke laget fra eliteserien.

DEL

TØNSBERG: Det opplyser styret for TOIK Elite/Vikings i en redegjørelse sendt sent onsdag kveld.

«Styret i TOIK Elite og Vikings AS (investor-selskap) har i fellesskap bestemt å revurdere den sportslige satsingen for Vikings. Helt konkret er det besluttet å trekke laget fra GET ligaen i sesongen 2014-15» skriver styret i en pressemelding.

Konkurs er alternativet

Styreleder Ketil Asplin sier at det onsdag ble sendt søknad om at klubbens lisens i eliteserien tilføres annen klubb og at Vikings får en plass i 1. divisjon.

«Videre satsning vil ende i konkurs og mulig lisens i 3.divisjon eller permanent nedleggelse», konkluderes det med.

Årsaken er at man kontinuerlig har slitt med å få til det økonomiske grunnlaget som er nødvendig for å spille på høyeste nivå. I løpet av de to årene i eliteserien er det gjennomført flere redningsaksjoner for å holde hodet over vann.

En investorgruppe og dannelsen av aksjeselskapet Vikings AS sikret driften etter at TOIK Elite teknisk sett var konkurs midt i sesongen 2013/2014. På årsmøtet i mai ble det valgt et nytt styre basert på forutsetninger om at økonomien nå var under kontroll.

– Dette har vist seg å ikke stemme, slik at startkapitalen og derav deler av vår finansielle plattform ble brukt til ytterligere oppryddning, sier styreleder Kjetil Asplin, og legger til:

– Vi har nå en kortsiktig gjelds- og likviditetsuttfordring som må håndteres de neste ukene. Dette betyr at vi ikke har det økonomiske grunnlaget som var planlagt, og som ble ansett som nødvendig for å sikre en forsvarlig satsing. Dette må løses ved spill i 1. divisjon.

Styrene i Elite og Vikings AS mener det ikker er andre alternativer til en positiv løsning for klubben.

Vil tilbake

TOIK Elite presiserer at de fremdeles har en ambisjon om at Vikings skal være et eliteserielag, men at man finner det nødvendig å ta et skritt tilbake for å omgruppere og legge et nytt grunnlag for toppsatsing,

Nye langsiktige og realistiske mål, omdømme ved riktige og gode rutiner, bruk av lokale krefter og spillere, samt knallhard økonomikontroll skal i følge styrene danne grunnlag for den sportslige driften og videre utvikling av et topplag.

«Vikings vil fortsatt jobbe for å opprettholde breddehockeyen også i årene som kommer, men må også være ærlige på evnen til å drive elitesatsning. Dette gjelder ovenfor forbundet, spillere, supportere, stiftelsen og ikke minst våre trofaste og forhåpentligvis nye sponsorer», sier styrene i sin redegjørelse.

De håper alle fortsetter å støtte opp om klubbens også i fremtiden.

«Forutsatt at det er mulig å få en plass i 1 divisjon, håper vi som nevnt at de fleste har en forståelse for den beslutning som har blitt fattet», sier de.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags