Sjekk hvem som kom på besøk i denne barnehagen

FLOTT BESØK: Riksteatret tok seg tid til å besøke Husøy maritime Fus barnehage med «Kardemomme by». Regissør Kim Haugen (bak) hadde med skuespillerne Janne Kjellevold (Kamomilla) og Philip Bøckmann (trikkefører Syversen).

FLOTT BESØK: Riksteatret tok seg tid til å besøke Husøy maritime Fus barnehage med «Kardemomme by». Regissør Kim Haugen (bak) hadde med skuespillerne Janne Kjellevold (Kamomilla) og Philip Bøckmann (trikkefører Syversen). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De satt der med vidåpne øyne og ventet. Og så! Inn døra kom trikkefører Syversen og Kamomilla fra Kardemomme by til stor begeistring hos barnehagebarna.

DEL

De heldige barna som fikk besøk av trikkefører Syversen og Kamomilla fra Kardemomme by, er Husøy maritime Fus barnehage i Tønsberg kommune.

Til og med regissøren selv, den kjente skuespilleren Kim Haugen, var med på besøk til barnehagen.

Riksteatret har lagt ut på norgesturné med forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by», og ensemblet har startet i Vestfold. 

Men aller først tok de seg tid til et besøk hos barnehagen som har lært ekstra mye om Thorbjørn Egner og Kardemomme by .

–  Bakgrunnen for besøket er at vi denne høsten har hatt Kardemomme by som tema i hele barnehagen. Med temaarbeid kan vi jobbe systematisk og tverrfaglig med et valgt tema over tid. Barna selv har valgt tema Kardemomme by, forteller daglig leder Hege Aaby Vinje i Husøy maritime Fus barnehage.

LES OGSÅ: Cathrin fra Vestfold åpner en helt spesiell «barnehage» 1. november

Begeistret regissøren

I Kardemomme by bor Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Og Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Og rett utenfor byen bor røverne Kasper, Jesper og Jonatan.

Trikkefører Syversen, som spilles av Philip Bøckmann, og Kamomilla, med skuespiller Janne Kjellevold i rollen, leverte varene under besøket hos Husøy maritime Fus barnehage.

STAS: Olivia (3) og de andre barna i Husøy maritime Fus barnehage synes det var stas med besøk fra Riksteatrets Kardemomme by.

STAS: Olivia (3) og de andre barna i Husøy maritime Fus barnehage synes det var stas med besøk fra Riksteatrets Kardemomme by. Foto:

De sang Kardemomme by-sanger og tilbake fikk de høre sanger som barna hadde øvd på. Deriblant fikk trikkefører Syversen, Kamomilla og regissør Haugen høre sangen om barnehagens egen båt «Eventyr». Pluss tante Sofie-sangen.

Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av talenter, ønsker Riksteatret å innlemme en ny generasjon. Barn fra kor og kulturskoler over hele landet får delta i forestillingen sammen med Riksteatrets skuespillere.

Haugen var begeistret over både sangene fra barna, alle maleriene fra Kardemomme by, kostymer og ikke minst tårnet til Tobias som barna i Husøy-barnehagen har laget.

LIKTE TÅRNET: Regissør Kim Haugen roste  tårnet fra Kardemomme by som barna i Husøy-barnehagen har laget.

LIKTE TÅRNET: Regissør Kim Haugen roste tårnet fra Kardemomme by som barna i Husøy-barnehagen har laget. Foto:

– Kjempefint, sa Haugen, og fortalte et de kom fra Riksteatret.

– Vi skal spille Kardemomme by i hele landet. Sytti steder skal vi besøke i Norge. Da rigger vi opp en scene som vi tar ned igjen og med oss fra sted til sted. Det viktigste er at dere har det gøy på forestillingen, fortsatte Haugen henvendt til barna.

Tirsdag og onsdag denne uken hadde Riksteatrets premiere med forestillingen i Nøtterøy kulturhus. Torsdag 9. november står Bølgen kulturhus i Larvik for tur.

UTKLEDD: Alma (til venstre), Anna Helena, Amalie, Mia Sofie og Lerke (foran) hadde kledd seg ut som figurene fra Kardemomme by i anledning besøket fra nettopp Kardemomme by.

UTKLEDD: Alma (til venstre), Anna Helena, Amalie, Mia Sofie og Lerke (foran) hadde kledd seg ut som figurene fra Kardemomme by i anledning besøket fra nettopp Kardemomme by. Foto:

Sandefjord og Hjertnes får besøk av Kardemomme by tirsdag 14. november og Bakkenteigen kulturhus i Horten søndag 10. desember.

LES OGSÅ: Nå pyntes gatene til jul: – Dette er unikt for Tønsberg

Barnehagen leker temaet

– Etter en sommer hvor flere hadde stiftet bekjentskap med Dyreparken i Kristiansand, ønsket barna å leke Kardemomme by. Det handler om å la barna ta del i egen barnehagehverdag, legge til rette for og skape rom for barnas ytringsfrihet. Gjennom temaarbeid skal barna ha innvirkning på temaet vi har valgt, hva de ønsker å gjøre og hvor veien går, forklarer Vinje.

TÅRNET TIL TOBIAS: Bastian (foran) og Aron viste fram det flotte tårnet fra Kardemomme by som barna i Husøy maritime Fus barnehage har laget.

TÅRNET TIL TOBIAS: Bastian (foran) og Aron viste fram det flotte tårnet fra Kardemomme by som barna i Husøy maritime Fus barnehage har laget. Foto:

Og barna i barnehagen leker temaet.

– Vi har som mål å skape fellesskap i barnehagen. Temaarbeid er en metode for organisering av barnehagens pedagogiske arbeid. I et lekefellesskap dannes grunnlaget for barnas vennskap med hverandre. Å få delta i lek og å få venner er grunnlaget for barns trivsel og meningsskaping i barnehagen, forteller Vinje.

FIKK BESØK: Husøy maritime Fus barnehage fikk besøk av Riksteatrets Kardemomme by. Midt i flokken sitter trikkefører Syversen og Kamomilla sammen med regissør Kim Haugen.

FIKK BESØK: Husøy maritime Fus barnehage fikk besøk av Riksteatrets Kardemomme by. Midt i flokken sitter trikkefører Syversen og Kamomilla sammen med regissør Kim Haugen. Foto:

Og barna i Husøy maritime Fus barnehage? De var  full av begeistring over Kardemomme by-besøket og kunne fastslå at de hadde møtt både trikkefører Syversen og Kamomilla før i Kristiansand.

– Møtte dere røverne også, da? spurte Syversen barna.  

– Nei, de var ikke hjemme!

LES OGSÅ: Elevene slår alarm om for høyt leksepress: – Kan føre til psykiske helseproblemer

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags