– Det er mange som har kommet innom standen vår og har villet snakke om Tønsberg. Det er mange som på en eller annen måte har et forhold til byen. Mange har kommet hit med båt. Det sier daglig leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen.

Det hun snakker om er standen som er satt opp på båtmessen «Sjøen for alle» som arrangeres på Lillestrøm med siste dag søndag.

LES OGSÅ:  KYDLAND: – Jeg er stolt av det vi får til i Tønsberg nå

Tønsberg eneste by

Tønsberg er den eneste byen som er representert på messa.

– Her møter vi folk som er opptatt av å ferdes til sjøs og vi viser alt hva vi har å by på slik at Tønsberg-regionen blir et helt naturlig sted å besøke i sommer. Båtliv og Tønsberg hører sammen, sier Svensen.

Hun forteller at de i år har samlet alt som skjer i byen i et program.

– Det er rett og slett imponerende å se alt som foregår i området vårt. Noen har fortalt at de var med på Færderseilasen i fjor og andre som skal være med, sier Svensen og forteller om en litt morsom episode.

Flytte til byen

– Det kom bort en mann som ville vite mer om Tønsberg. Han fortalte at han kan tenke seg å flytte til Tønsberg, så det ble ikke båt på ham på messen, men hus i Tønsberg, sier hun.

LES OGSÅ: Haakon og Mette-Marit får mye av æren for besøksrekorden på museet, men sjefen skryter mest av de ansatte

Det er ikke bare seilbåter og stille båtliv som promoteres på messen. For på storskjermen ruller det bilder fra skjærgården, men også bilder fra båtracet og folkeliv med hundrevis av seilbåter langs Brygga under Færderfestivalen. Her er det lagt til rette for at publikum kan sette seg ned og drømme seg bort, og få sommerens omfattende kulturprogram med seg i hånda.

– Mange kommer innom,  nysgjerrige på å høre mer om det vi tilbyr i Tønsberg. Det er morsomt at vi sammen kan vise oss fram på denne måten. Denne messa minner oss om at det snart braker løs med både båtmesse og folkefester i byen vår, sier båtkjører og arrangementsansvarlig for Tønsberg Båtrace, Frode Sundsdal.

Han forteller at man har klart å lage en «heie-på-hverandre-kultur» i Tønsberg.

LES OGSÅ: 2017 ble et rekordår for båtbranner

Heiakultur

– Det er tydelig at man har klart å nå fram med en heiakultur. Det er mange som er innom standen vår, også vestfoldinger og tønsberggensere. Når man ser på hva man kan by på, blir man stolt, sier Sundsdal.

Han forteller at det har vært et ekstra trykk på tønsbergstanden lørdag.

– Lørdag og søndag er den store messedagen. Vi har samlet alle kulturarrangementene i en folder. Det er rett og slett lett å skryte av Tønsberg og alt hva vi kan by på, sier han.

  – Denne båten er viktig i nasjonal målestokk