Gå til sidens hovedinnhold

Holder visning på minnedagen

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Det var for sent å snu, mener Tønsberg-megleren Z-eiendom og inviterer til boligvisning søndag, som er den nasjonale minnedagen etter terrorangrepene.

– Vi stiller oss fullt og helt bak den nasjonale minnedagen. Og vi kunne nok avlyst. Likevel har vi vurdert det slik at det er best å arrangere visningen søndag.

Del på Facebook

Det sier daglig leder Tom Arild Henriksen i Z-eiendom til tb.no. Selskapet inviterer til visning i tre eneboliger og en leilighet i Tønsberg-området søndag 21. august, blant dem en enebolig på Ringshaug med en prisantydning på 6,5 millioner kroner.

Ba medlemmene avstå

8. august sendte Norges Eiendomsmeglerforbund ut en klar oppfordring til sine medlemmer om å droppe boligvisninger søndag 21. august.

«I dyp respekt for terrorofrene og medfølelse for alle nærstående er alle visninger avlyst på dagen for nasjonal minnemarkering, søndag 21. august», skrev forbundet i en pressemelding.

– Vi hadde imidlertid avtalt visninger med flere interessenter før 21. august ble erklært nasjonal minnedag. Da det ble gjort, var megleren vår dessuten på ferie, sier Henriksen. Han opplyser at annonsen allerede var publisert lang tid i forveien, og at det ikke føltes riktig å la eventuelle interessenter møte stengte dører søndag.

LES OGSÅ: Dropper megler, regner med å spare 50.000 kroner

– Mange ville nok ha forståelse for at en visning ble avlyst, men tenk deg at du reiser fra Bergen og møter stengte dører i Tønsberg ... Det et poeng vi synes vi må ta hensyn til. I tillegg har vi tatt selgeren og planen som er lagt for salget i betraktning når vi velger å holde visning, sier Henriksen.

Få visninger på landsplan

Ifølge Nettavisen vil de fleste meglere i landet respektere sørgedagen. Søndag holdes det visning i 46 boliger over hele landet. Til sammenligning er tallet for lørdagen 1088, viser tall avisen har hentet fra Finn tirsdag morgen klokken 08.

Flere av dem som holder visning, er private og advokater, som ikke har mottatt noen oppfordring fra forbundet. Men flere meklere er også representert: Flest visninger holder Eiendomsmegler1, Z-Eiendom og DnB NOR, skriver Nettavisen.

LES OGSÅ: Helbom for TV-meglere

Disse holder visning

Dette er de profesjonelle meklerkontorene som har annonsert visning søndag (antall visninger i parentes):
Eiendomsmegler1 (4), DnB NOR (4), Z-Eiendom (4), Postbanken (2), Privatmegleren (2), BN (1), Ring (1), Heimdal Eiendomsmegling (1), Boligpartner Ålesund (1) og Terra (1).

Klokken 08 onsdag var dette tallet på annonserte visninger lørdag og søndag.

Hele landet:
1088 lørdag
46 søndag