Her kan du øke fra 80 til 110 km/t fra i morgen

Senest i mai var det lange køer der E18 gikk inn fra fire til to felt. I sommer åpnet alle feltene, men fartsgrensen ble satt til 80 kilometer i timen. I morgen blir den satt opp til 110 kilometer i timen fra Gulli til Langåker.

Senest i mai var det lange køer der E18 gikk inn fra fire til to felt. I sommer åpnet alle feltene, men fartsgrensen ble satt til 80 kilometer i timen. I morgen blir den satt opp til 110 kilometer i timen fra Gulli til Langåker. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fra klokken 12.00 i morgen er det bare å legge fartsholderen på 110 fra Tønsberg hele veien til Langåker i Larvik.

DEL

TØNSBERG: En måned før den offisielle åpningen av bomveien, har Samferdelsdepartementet bestemt at fartsgrensen skal økes fra 80 til 110 kilometer i timen.

– Det blir gjort for å vise bilistene hvor effektiv den nye veien er, slik at de oppdager hvor unødvendig det er å bruke sideveiene, sier fylkesleder i Fremskrittspartiet, Frode Hestnes.

Det var Samferdselsdepartementet og statssekretær Bård Hogsrud som merket seg frustrasjonen blant bilister som ble tvunget til å holde seg i 80 kilometer i timen på den nye veien, selv om det ikke var en veiarbeider å se på hele strekningen.

LES OGSÅ: 130 km/t på E18?

– Da tok vi kontakt med Veidirektoratet, som hev seg rundt. Fra klokken 12.00 onsdag blir det skiltet opp fra 80 til 110 kilometer i timen, sier Hoksrud.

Fartsgrensehevingen skulle egentlig ikke skjedd før om en måned.

Saktere hver morgen og kveld

– Vi har fått informasjon om at fartsgrensen blir satt til 80 kilometer i timen en time om morgen og en time om ettermiddagen, i rushtiden. Jeg tror det bare er en overgangsperiode før det blir opphevet, for det kan jo ikke være noe problem, sier statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet.

LES OGSÅ: 110 km/t er vedtatt - men kommer først i høst

Egentlig skulle fartsgrensen på E18 i Nordre Vestfold også økes fra 1. oktober, fra 100 til 110 kilometer i timen.

– Nå kan det se ut til at det blir litt forsinket, sier Hoksrud til tb.no.

Artikkeltags