Det var i Minneparken det hele foregikk. Sola blinket i medaljer og ordførerkjede. De mange frammøtte fikk med seg taler og sang da frigjørings- og veterandagen ble markert.

Først ut var ordfører Petter Berg som ønsket velkommen og kom med en liten dose selvkritikk.

– I fjor fikk jeg en av veteranene på mitt kontor. Han var mektig fortørnet over at vi ikke feiret 8. mai på en skikkelig måte. Det tok jeg ad notam og i år har vi virkelig lagt oss i selene for å få til en god markering av 8. mai også her i Tønsberg.

Det var tydelig at de frammøtte likte det de fikk se og høre.

VIDEO: Her kan du se opptak av markeringen i Minneparken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hovedtaler

Dagens hovedtaler var Jan Helge Kaiser, til daglig beredskapssjef hos Fylkesmannen, men han er også veteran. I 2016 ga han ut boken «Den kalde krigen – og Vestfold: 1948-1991» sammen med medforfatter Erlend Larsen.

Hovedtaler Kaiser tok opp flere ting, blant annet at 8. mai er den av de tre viktige merkedagene våre, sammen med 17. mai og 7. juni. Han var også opptatt av veteranene.

– Anerkjennelse er viktig. Det betyr ikke bare ros, men også ris. Det verste er likegyldighet. Jeg ser på meg selv som en eldre veteran, men også de som nettopp har kommet hjem fra tjeneste er også veteraner. Det er viktig at også disse menn og kvinner får sin plass. Heldigvis ser det ut til at dette har blitt bedre de siste årene, sier han da avisen snakker med Kaiser etter markeringen.

LES OGSÅ: Charlotte (36) blir hovedtaler i Tønsberg 17. mai

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fornøyd

Han forteller at han setter pris på at Tønsberg kommune jobber med å få etablert en verdig markering av dagen.

– De er på god vei og dette ble bra i dag, sier han.

I tillegg til taler, sto shantysangere fra Tønsberg Sjømannsforening for de musikalske innslagene.

– Det var hyggelig å kunne synge og viktig for oss å være her under denne markeringen, slo lederen av koret, Erik Grue fast.

Som et solid punktum på markeringen i Minneparken, inviterte ordfører Berg alle de frammøtte til en mottakelse i bankettsalen inne på Hotel Klubben.

LES OGSÅ: Markerer viktig dag på fortet