Kjolesalg til skolegang

Ikke bare kjoler: I tillegg til kjoler, kan du finne skjerf, smykker og annet tilbehør. Det blir også vaffel og kaffesalg lover Jorunn Moe, Kari Lindberg og  Solveig Henningsen Ahlquist. Alle Foto: Kirvil Håberg Allum

Ikke bare kjoler: I tillegg til kjoler, kan du finne skjerf, smykker og annet tilbehør. Det blir også vaffel og kaffesalg lover Jorunn Moe, Kari Lindberg og Solveig Henningsen Ahlquist. Alle Foto: Kirvil Håberg Allum

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne helgen kan du shoppe kjoler med god samvittighet.

DEL

– Vi stiller med betalingsterminal, så vi er ganske proffe, ler de tre muntre damene rundt kjøkkenbordet på Husvik.

Bankterminalen de skryter av, er skaffet spesielt til helgens store kjolemarked i Redningsselskapets lokaler på Jarlsø. Helt siden september har Tønsberg Soroptimistklubb samlet inn metervis av kjoler fra fjern og nær.

Lørdag og søndag formiddag skal kjolene forhåpentligvis få nye eiere.

Velvilje

– Vi har fått inn så mange kjoler, sikkert tusen. Og det er mye lekkert. Jeg har stått der ute i garasjen og sortert og priset flere dager, så jeg er veldig spent, forteller Jorunn Moe.

Å få samlet inn alle kjolene har vært en stor jobb, og alle i klubben har involvert venner, familie og nabolag i kjolejakten.

– Dette har vært en flott anledning til å rydde klesskapet og samtidig gjøre en god gjerning, sier «de gode søstrene» fornøyd.

Inntektene fra kjolesalget går til et utdanningsfond for kvinner i utviklingsland.

Vintage: Vakre stoffer og detaljer.

Vintage: Vakre stoffer og detaljer.

Formålet med utdanningsfondet er å gi økonomisk støtte til kvinner i utviklingsland der det finnes soroptimistklubber som hører til den Europeiske Unionen (SIE).

I 2015 fikk 76 kvinner fordelt i Kenya, Ghana, Benin, Rwanda og Moldova, utdelt utdanningsstipend gjennom lokale klubber.

Stipendiene gikk til yrkesrettet utdanning og til utdanning på høyskole- og universitetsnivå.

Merkevarer: Flere kjente designerkjoler henger på stativene.

Merkevarer: Flere kjente designerkjoler henger på stativene.

Nytt og brukt
Spenning: De siste forberedelsene, før kjolesalget starter.

Spenning: De siste forberedelsene, før kjolesalget starter.

– Vi har fått låne mannekengdokker, stativer og kleshengere. Også skal vi får hjelp til å dekorere lokalene. Det har bare vært velvilje, de fleste stiller villig opp. Det er kjempegøy, sier Kari Lindberg.

Ute i garasjen der alle kjolene foreløpig er lagret, står det stumtjenere, bugnende klesstativer og kjolekasser.

Det er en herlig blanding av drakter, hverdagskjoler, tunikaer

og ballkjoler som dras opp av kassene. Det er til og med ubrukte kjoler som har merkelappen fra butikken på fremdeles.

– Det er mange flotte kjoler til både unge og voksne her, det er spesielt mange ballkjoler, smiler Moe og trekker fram en lang svart kjole som er full av perler.

– Og vintagekjoler, med lekre stoffer og detaljer, det er virkelig en mulighet for et kjolefunn, sier Solveig Henningsen Ahlquist.

Soroptimist International (SI) er en verdensomspennende organisasjon for yrkeskvinner og har som mål å gjøre en forskjell for kvinner og jenter gjennom bevisstgjøring, støtte og handling.

SI har i dag rundt 90.000 medlemmer i 130 land. Den første klubben ble etablert i 1921 i Oakland, California. I Tønsberg Soroptimistklubb er det i dag 43 medlemmer, med god plass til flere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags