TØNSBERG: Artikkelen har skapt et voldsomt engasjement på tb.no og på TBs Facebook-side. Innlegget hennes er nå lest av over 60.000, og debatten rundt det går høyt.

I innlegget skriver hun blant annet:
"Å være deprimert er ikke gøy, men det bør heller ikke være ønsket. Jeg vet og forstår at det er ungdommer her i landet som virkelig sliter, men du er ikke deprimert om du er trist en dag. Det er en lett synlig trend av nedslåtte, motløse og selvutleverende ungdommer som florerer på nettet, spesielt unge jenter. Jeg tør nesten å påstå at det begynner å bli trendy å være deprimert. Hvorfor forstår jeg ikke."

LES HELE KOMMENTAREN HER: Jeg er lei av å høre hvor vondt dere har det

– Trist lesning

Eira har fått støtte, men kanskje enda mer motbør:

– Dette synes jeg var trist lesning. Statistikk viser at det er mange ungdommer som faktisk har det veldig tøft, fordi de må prestere på mange arenaer, kommenterer Lisa Hofsøy Stålskjær.

– Å poste slike ting på sosiale medier, som selvskading, depressive tanker og selvmordsønsker, er et rop om hjelp. Selv om det enkleste er å overse ropene, er det eneste rette å gjøre å faktisk hjelpe dem, skriver Stålskjær.

Eira Cornelia Harvik-Wright har brukt mye tid på å svare på Facebook-kommentarer.

– Jeg rakk ikke noe særlig annet det første døgnet. Jeg mener det jeg skrev, men kunne kanskje vært litt mer presis, sier Eira til Tønsbergs Blad.

Selvdiagnostisering

– Jeg mener jo at virkelig depresjon er en ekstremt vanskelig sykdom. Og det er nok riktig at det er flere unge

som har psykiske problemer i dag enn tidligere. Samtidig spør jeg meg om det ikke har blitt for lett å kalle seg deprimert. At så mange klager gjør det ikke enklere for de som virkelig er syke. Det er mye selvdiagnostisering ute og går, mener hun.

LES OGSÅ: - Depresjon er ikke et valg

Får ikke ny Mac!

– Folk poster på FB at de er deppa når kjæresten slår opp eller hvis de ikke får ny Mac.

– Men du har ihvertfall skapt debatt, og fått respons. Det må vel føles godt?

– Joda, det er fint, helt til jeg får beskjed om at jeg ikke bør snakke mer, sier Eira Cornelia Harvig-Wright til Tønsbergs Blad.