Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket i Tønsberg har fått 700.000 kroner til å starte aktivitetsklubb

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi antar at vi med dagens tiltak oftere når barn fra ressurssterke hjem, melder Tønsberg og Færder bibliotek. Nå har de fått 700.000 kroner for å nå ut til enda flere barn og unge.

– Vi er kjempeglade for å få disse midlene, sier Tone Eli Moseid, sjef for Tønsberg og Færder bibliotek.

De søkte om 1,3 millioner for å finne måter å tilrettelegge for barn fra hjem med dårlig råd og fikk 700.000 utdelt av Nasjonalbiblioteket. Tildelingen er helt fersk, så nå vil de sette seg ned og finne ut hva de skal prioritere av tiltak.

LES OGSÅ: Alle de store navnene er invitert. Nå er Steinar og Aase klare for å la den litterære storfesten begynne (+)

Vil ha film- og musikkverksted

– Barn som vokser opp i familier med dårlig økonomi får ikke mulighet til å delta på aktiviteter på samme måte som andre. Det er viktig å gjøre noe meningsfylt og oppleve noe, og bilbioteket er for alle uten at det koster noe, sier Moseid. Og tilføyer:

– Vi skal ikke være en ungdomsklubb, men gjøre biblioteksrelevante ting slik å jobbe med litteratur, skape noe selv. Så vi vil gå til innkjøp av utstyr og media så vi kan lage podcaster og ha film- og musikkverksted, sier Moseid.

– Bibliotekene er noen av våre mest åpne og inkluderende kulturinstitusjoner. Med disse pengene ønsker vi å legge til rette for at enda flere, spesielt barn og unge, skal kjenne at biblioteket er deres sted, sier kulturminister Trine Skei Grande i en pressemelding i forbindelse med utdelingen av midler for å styrke arbeidet mot barnefattigdom.

HAR DU SETT: Se bibliotekets skrytefilm

Gratis fra A til Å

I søknaden skriver Moseid også at det er viktig å forstå hva som må til for å få barn og unge til å bruke biblioteket. Biblioteket vil lete etter samarbeidspartnere for å gjøre det enkelt og gratis å delta, slik som å gi busskort til dem som trenger det for å komme seg til biblioteket.

– Barn i familier med dårlig økonomi er nok som barn flest: de er forskjellige. De har forskjellige interesser, er i forskjellige aldersgrupper og har forskjellig bakgrunn. Det de har felles, er at de bor i en familie som har dårlig råd, sier Moseid.

Biblioteket vil også bygge videre på aktiviteter de allerede har. Og de ønsker å se hvordan de kan tilby aktiviteter til hele famliien eller til foreldre og barn parallellt.

LES OGSÅ: Biblioteket åpner dørene på søndager og purregebyret kuttes. Men én ting blir strengere.

Kommentarer til denne saken