Frekk Twist i Støperiet

Sjur Vatne Bream (til venstre) spiller Oliver og Jenny Solli Valmestadrød er Luringen.

Sjur Vatne Bream (til venstre) spiller Oliver og Jenny Solli Valmestadrød er Luringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Den foreldreløse guttungen Oliver Twist er å se i Støperiet til helgen.

DEL

Tønsberg kulturskole står bak begivenheten. Kulturskolens barnegrupper har omarbeidet mye av manuset til den kjente romanfiguren selv, og setter opp sin Oliver Twist-forestilling i Støperiet på Kaldnes.

Hovedrollen spilles av ni år gamle Sjur Vatne Bream:

– Det er morsomt å spille Oliver. Jeg må være trist, men litt glad også, forteller han.

40 på scenen

På scenen står førti gutter og jenter mellom 10 og 13 år. Og de har øvd siden november i fjor, rett etter en liten forstilling de viste for foreldrene. Denne gangen kan alle komme og se. Billetter kjøpes i døra.

– Det blir en litt frekk utgave av Oliver Twist. Handlingen er der, men vi har kortet veldig ned, og så blir det mye musikk og sang. Og det er der overraskelsene ligger, lokker dramalærer Kristine Hesjadalen, som har regien.

Forestillingen på en time og tjue minutter spilles kommende lørdag og søndag.
Tønsberg kulturskole holder til vanlig hus i Teie Hovedgård. I år er første gang skolen setter opp noe i Støperiet. Ungdomsgruppen var først ute på den røffe scenen i den gamle verkstedhallen.

Godt og ondt

Charles Dickens’ roman Oliver Twist er en historie som er blitt dramatisert og filmet mange ganger, og fremføres også som musikal.

Boken handler mye om kampen mellom godt og ondt. Den foreldreløse guttungen fødes i et fattighus i en by uten navn, og rømmer for å få et bedre liv. Han havner i Londons underverden, men alt går som kjent bra til slutt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags