Ap suverent størst

FORNØYD: Arbeiderpartiets gruppeleder Per Martin Aamodt gleder seg stort over tallene i Tønsbergs Blads ferske meningsmåling. Høyre savner alternativ politikk fra Ap.  Aamodt mener Høyre må feie for egen dør. Foto: Peder Gjersøe

FORNØYD: Arbeiderpartiets gruppeleder Per Martin Aamodt gleder seg stort over tallene i Tønsbergs Blads ferske meningsmåling. Høyre savner alternativ politikk fra Ap. Aamodt mener Høyre må feie for egen dør. Foto: Peder Gjersøe

Artikkelen er over 4 år gammel

Siste måling gir venstresiden flertall i Bystyret i Tønsberg.

DEL

TØNSBERG: – Dette er veldig bra, sier gruppeleder Per Martin Aamodt (Ap).

Han har fått se tallene i Tønsbergs Blads rykende ferske meningsmåling som viser at Arbeidspartiet får en oppslutning på 38,4 prosent.

Det er bare ubetydelig ned fra målingen i mars måned og bedre enn valgresultatet i 2011 da partiet fikk 13 plasser i bystyret basert på 32,5 prosents velgeroppslutning.

Målingen viser at en samling av Ap, Venstre, Senterpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne ville gitt flertall i bystyret om dette var valgresultatet.

Aamodt kan få mange samtalepartnere.

– Vi skal ta en samtale med Miljøpartiet De Grønne, sier han.

Aamodt mener partiets kamp for å beholde industriområdet og arbeidsplasser på Kaldnes og bevare Ollebukta i arealplanen har gitt resultater.

– Vi har rimelig stor andel kvinnelige velgere. Det er interessant, sier Aamodt. Ap skårer relativt jevnt i alle aldersgrupper.

LES OGSÅ: Marerittet fortsetter for Høyre

Dårlig

Det samme kan ikke sies om Høyre som i målingen bare har 16 prosents oppslutning blant velgere i alderen 30 til 44 år.

Siden marsmålingen har oppslutningen fra denne aldersklassen falt med nesten ti prosent.

Ordfører Petter Berg (H) medgir at han ønsket seg et bedre resultat. Partiet har gått noe tilbake fra marsmålingen og betydelig tilbake fra valget i 2011. Hadde målingen vært valgresultat, ville Høyre mistet fem plasser i bystyret. Ap ville vunnet to.

Berg er likevel optimistisk.

– Vi har ambisjoner om å komme høyere enn dette. Vi blir inspirert av målingen til å stå på for å utvikle kommunen. Vi skal ha en offensiv arealpolitikk, spesielt overfor næringslivet, sier Berg om mener Høyre i posisjon har oppnådd resultater i siste periode.

– Vi har bygget fjernvarmeanlegg. Vi er i ferd med å bygge biogassanlegg og skal lage et bærekraftig trafikksystem. Dette er konkrete tiltak som viser grønn politikk i en blå kommune, sier Berg som mener Ap ikke har levert alternativ politikk i de store sakene.

LES OGSÅ: Høyres tapte generasjon

Samlet

Det er Aamodt dypt uenig i.

– Det er nesten frekt å si at vi ikke har alternativ politikk, sier Aamodt som viser til arealpolitikken og til «feiden» om søndagsåpne butikker.

– Vi står samlet i disse sakene mens Høyre må ha gruppemøte for å samle seg om et standpunkt. De måtte også ha gruppemøte på spørsmålet om støtte til Ap i spørsmålet om bevaring av industriarbeidsplasser og kom haltende etter i saken om bevaring av Ollebukta, sier han.

– Det er stor forskjell på Høyres og Arbeiderpartiets politikk, legger han til.

Fremgang for Frp

Frp deiset ned fra 12 til 4 representanter i 2011-valget og har startet vandringen oppover igjen.

Junimålingen viser en liten framgang som ville gitt Frp fem representanter mot fire i dag.

– Det er positivt at vi går fram, men det sliter å sitte lenge i posisjon, sier gruppeleder Bent Moldvær som legger til at Frp har hatt en tradisjon for å ligge relativt høyt på målinger og falle i oppslutning mot valgene. En av Moldværs kampsaker i dette valget er ny ferjeforbindelse over Husøysundet.

– Kabelferje må utredes. Vi er klare til å sette av penger så snart som mulig, sier han.

Åpen for samarbeid

Lene Lauritsen Kjølner i Miljøpartiet De Grønne vil ikke love støtte i noen retning.

– Vi har ikke avgjort noe, men vi har hatt uformelle samtaler, sier hun.

– Vi er åpen for samarbeid om de gode miljøsakene, legger hun til.

Hvis den siste målingen slår til, kommer Lene Lauritsen Kjølner inn som eneste representant. Hun medgir at hun gjerne skulle hatt med seg flere.

– Hadde vært fint å ha i hvert fall én til å spille ball med, sier hun.

Artikkeltags