Delte ut penger til unge talenter

TALENTER: Cellist Anne Handeland og dukkespiller Henriette Grøtting Kihle har fått stipend slik at de kan utvikle seg videre som kunstnere.

TALENTER: Cellist Anne Handeland og dukkespiller Henriette Grøtting Kihle har fått stipend slik at de kan utvikle seg videre som kunstnere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To unge jenter fikk støtte til å satse videre på kunsten sin.

DEL

Forrige søndag ble det delt ut stipender fra Else og Josef Haraldsens Allmennyttige Fond. Mottakere var cellist Anne Handeland og dukkespiller Henriette Grøtting Kihle.

– Anne er en svært talentfull cellist. Hun har et ønske om å gjøre celloen til sitt levebrød, og for å utvikle seg videre trenger hun et bedre instrument. Stipendet går rett i innkjøpskassen til en nyimportert cello fra Cremona i Italia, sier styrets formann, Cecilie Haraldsen.

LES OGSÅ: Caroline (26) skal holde styr på Foynhagen: – Hun er et talent

Henriette Grøtting Kihle studerer for tiden Teaterproduksjon og Skuespillerfaget ved Nord Univesitet i Trøndelag.

– Henriette satser på dukketeater og har laget en forestilling som heter «Lille» og som retter seg mot barn. Henriette får veiledning av Anne Helgesen i Kattas figurteater, og stipendet skal benyttes til reiser mellom Trøndelag og Tønsberg, sier Haraldsen.

Fondet ble opprettet som en gave til Josef Haraldsen i forbindelse med hans 75-årsdag i 1982. Siden første utdeling i 1984, er det delt ut nær 800.000 kroner. Formålet med fondet er å støtte unge, talentfulle kunstnere og gi dem hjelp til å utvikle seg videre.

UTDELING: Stipendene ble delt ut forrige helg av styrets formann Cecilie Haraldsen, Sven Josef Haraldsen (vara) og styremedlem Martin Haraldsen. Anne Handeland var tilstede,  den andre mottakeren Henriette Grøtting Kihle kunne ikke være tilstede.

UTDELING: Stipendene ble delt ut forrige helg av styrets formann Cecilie Haraldsen, Sven Josef Haraldsen (vara) og styremedlem Martin Haraldsen. Anne Handeland var tilstede, den andre mottakeren Henriette Grøtting Kihle kunne ikke være tilstede. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags