Sparsommelig sommer

VIDERE SKJEBNE: Fylkestinget avgjør Østre Bolærnes videre skjebne 16. februar.Foto: An-Magritt Larsen

VIDERE SKJEBNE: Fylkestinget avgjør Østre Bolærnes videre skjebne 16. februar.Foto: An-Magritt Larsen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

NØTTERØY: Enkle aktiviteter og enkelt restauranttilbud. Årets sommer ser sparsommelig ut på Østre Bolærne.

DEL

Etter konkursen hos fjorårets driver, ser eierne for seg å drive øyperlen selv kommende sommer. Det innebærer et nøkternt driftskonsept.

Flere båtplasser i 2011

Endelig budsjett 2010 med en totalramme på 2,63 millioner kroner skal behandles av fylkesutvalget 11. februar og fylkestinget 16. februar.

Foreløpige regnskapstall for 2009 viser at fylkeskommunen klarte seg greit gjennom siste del av sesongen tross konkursen, som gjorde at majoritetseieren måtte finne en hastig løsning.

For årets sommer legger fylkeskommunen vekt på å få inn enkle arrangementer og satser på et enkelt restauranttilbud i høysesongen. Leirskolen, gjestehavnen, kiosken og overnatting fortsetter som før. Eventuell utvidelse av antall båtplasser anses først å kunne skje i 2011.

Fylkeskommunen samtaler også med ulike aktører om mulig samarbeid om drift av Signalstasjonen og Grøndahlshuset, samt åpning av kanonanlegg.

Nøtterøy kommune, som eier 10 prosent av Østre Bolærne, har som planmyndighet allerede satt i gang prosessen med å få til reguleringsendring i håp om å lokke nye næringslivsaktører til øya. Hyttebygging er dermed ikke utelukket som nytt øykonsept i fremtiden.

Debatt om strømmen

Strømtabben for øyperlen, som Tønsbergs Blad tidligere har omtalt, blir høyst sannsynlig et hett tema i den kommende politiske debatten.

Fylkeskommunen måtte belaste fjorårets regnskap med en avsetning på en million kroner for feilfaktureringen fra Skagerak Nett i årene 2005–2009.

Problemet er at mens Nøtterøy kommune har betalt for mye for strømbruken i fjellanleggene på Vestre, har fylkeskommunen som majoritetseier på Østre blitt fakturert for lite.

Hvor mye som eventuelt vil bli krevd etterbetalt, er ikke klart ennå. Men konstituert fylkesrådmann Øyvind Sørensen tar ingen sjanser og foreslår på 2010-budsjettet at strømutgiftene oppjusteres med 300.000 kroner til 942.000 kroner for Østre Bolærne.

Et annet spørsmål politikerne kommer til å diskutere, er hvem som skal drive øyfasilitetene fra 2011.

Artikkeltags