Anders (33) ble offer for «ekstrem rosa oppussing»

Anders Olsen er ikke helt fornøyd med fargevalget til kameratene.

Anders Olsen er ikke helt fornøyd med fargevalget til kameratene. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Hadde du turt å gi reservenøklene til en kamerat og dratt på ferie?

DEL

Da Anders Olsen skulle til London på sommerferie, spurte han en god kamerat om han kunne tenke seg å kjøre ham til flyplassen. Og som gode kamerater flest stilte kameraten opp.

– Dermed fikk han reservenøkkelen til bilen, og på det nøkkelknippet henger også reservenøkkelen til leiligheten min. Jeg spøkte og sa «ikke noe nachspiel i leiligheten min nå», sier Anders til tb.no.

Og den formaningen klarte kameratgjengen å overholde. I stedet fikk Anders litt av en overraskelse da han kom hjem.

– Jeg kom hjem til en nymalt, sjokkrosa leilighet, sier han.

Har du opplevd noe lignende? Tips oss her

– Trodde det var mamma

For mens Anders var på ferie, bestemte kameratgjengen seg for en litt alternativ «ekstrem oppussing» i leiligheten hans. Hele stua og kjøkkenet gikk fra hvitt til sjokkrosa over natten.

– Heldigvis har de gjort en skikkelig jobb. De har maskert lister og vært veldig nøyaktige. Det må ha tatt en del tid, sier Anders.

Så nøyaktig og pent var det, at Anders mistenkte moren sin for å stå bak oppussingen.

– Jeg ble veldig overrasket, men ble ikke egentlig så sint. Jeg mistenkte nemlig at det var mamma som ville sprite opp hverdagen min litt. Det var ikke helt min farge, men det falt meg ikke inn at noen andre kunne tatt seg bryet med å male leiligheten min, sier Anders.

Er ikke rosa din farge? Her får du interiørtips

– Blir dyrt å få det tilbake

Anders fant raskt ut at det ikke var moren som hadde vært ute med malekosten, og da falt brikkene på plass.

– Det var jo ikke så mange som hadde nøkkel til leiligheten, så jeg skjønte hvem det var. Jeg har gitt dem klar beskjed om at de skal få male leiligheten tilbake slik den var. Det blir nok litt av en jobb å få det hvitt igjen, sier Anders.

SJEKK DETTE STUNTET: Pakket kompisens hus i bobleplast.

– De har sølt litt maling på tapetet, og så skal det vel en del strøk til for å få veggene hvite igjen. Man må nok sette av et par dager for å få det pent igjen, og det har jeg ikke tid til akkurat nå. Derfor utsetter jeg det litt før de får lov til å male tilbake, sier han.

Anders vet ikke hvor mye penger kameratene har brukt på malingen.

– Det eneste jeg vet, er at det sikkert blir dyrere å få dette tilbake til slik det var, sier han.

– Ikke behagelig å være hjemme

Anders tok den sjokkrosa overraskelsen med godt humør, men selv om han synes kameratene har spilt ham et morsomt puss, synes han ikke det er like behagelig å være hjemme nå som tidligere.

– Jeg tror nok de har hatt det ganske festlig, og de har nok garantert ledd ganske mye mer enn det jeg har gjort. Nå har jeg hatt rosa leilighet i tre uker, og jeg begynner å bli litt lei, sier han.

Likevel har han ingen planer om å hevne seg med det første.

– Jeg vil ikke ta hevn nå, for nå er de forberedt på det. Jeg vil vente til de har malt om og stormen har lagt seg. Hevn blir det, men kanskje ikke før om noen år. Hvem vet, spør Anders.

Artikkeltags