Bassenget på Sykehuset i Vestfold (SiV) i Tønsberg er ikke stort. Det blir trangt om plassen når et dusin mødre og ferde skal leke seg i vannet sammen med minstemann.

«Ventil»

De små flyter rundt i vannet som små plastender. Plasker og koser seg og tar et dykk med den største selvfølgelighet. Ingen hosting og nysing når de kommer opp igjen.

Hemmeligheten ligger i en liten, men ikke uvesentlig egenskap alle barn har.

Nyfødte har en lukkemekanisme i nesa. Den er styrt av en medfødt refleks som stenger luftveiene automatisk når barnet dykkes ned i vann. Fint for den som vil ha det litt moro i vannet sammen med smårollingen.

Og alle synes det er gøy. Å bli sendt som en torpedo gjennom vannet fra mor til var og omvendt er bare moro. Lutter glede og brede smil når nøstet kommer til overflata. Så er på’n igjen. Like moro da også.

LES OGSÅ: Rystet over vassen svømmeopplæring

Selvstendig og trygg

Det er livredningsselskapet som arrangerer babysvømming i sykehusbassenget. Noe av hensikten med babysvømming er å gjøre barn selvstendige og trygge i vannet.

Det er ikke vanskelig å se at dette funker. Det er ikke mye frykt å spore i små fjes som dupper opp og ned i bølgene i bassenget.

Kristin og Arne Hestnes fra Tønsberg er i bassenget med lille Sigrid.

– Sigrids storebror var med tidligere. Vi gjør det for at ungene skall venne seg til elementet, sier Arne Hestnes.

Sigrid kan naturlig nok ikke si så mye om hvordan det er å bade, men latteren og det blide fjesene vitner om at hun trives som fisken i vannet.