Barn i livsfarlig lek på isen

Det er fotspor på isen etter barnas lek ved Kanalbrua fredag ettermiddag. Til høyre ses hullet hvor ett av barna gikk gjennom isen.

Det er fotspor på isen etter barnas lek ved Kanalbrua fredag ettermiddag. Til høyre ses hullet hvor ett av barna gikk gjennom isen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Jan Johansen fikk sjokk da han så to barn leke på isen under Kanalbrua fredag ettermiddag. Nå ber han foreldre passe bedre på barna sine.

DEL

– Jeg kom kjørende over brua da jeg fikk øye på to barn som sto ute på isen i Kanalen. På land sto tre-fire andre og så på, og det virket som om de var på vei ut på isen også, sier Jan Johansen.

Han forteller at barna hadde på seg varmedresser og ryggsekker, og så ut til å være i alderen 6–8 år. Det var både gutter og jenter på stedet.

– Jeg ble livredd da jeg så dem ute på den tynne isen, sier Johansen, som selv er morfar til tre barn.

Derfor stoppet han bilen på fortauet, løp ned til barna og ropte at de måtte komme seg på land med en gang.

LES OGSÅ: Ungdom i livsfarlig lek på isen

Tråkket gjennom

Like før Johansen kom ned til dem, gikk en av guttene gjennom isen.

– Han var søkk våt. Jeg sa til dem at de kunne ha dødd om de gikk under isen.

Johansen ville egentlig kjøre barna hjem, men hadde ikke plass i bilen sin. Han ber nå foreldre passe bedre på barna sine.

– Jeg er en erfaren isfisker og vet at dette ikke er trygt. Isen var mellom tre og fem centimeter tykk. Det er rart at ingen andre stoppet og ropte på dem, sier Johansen.

LES OGSÅ: Kjørte bil på isen

Livsfarlig

– Dette høres ikke bra ut, sier brannsjef Per Olav Pettersen i VIB da Tønsbergs Blad forteller ham om barnas lek på isen.

– Det er skummelt at barn leker på isen. Foreldrene bør dra dem litt i ørene, for dette er ikke bra i det hele tatt.

Han sier isbrytere har kjørt i Kanalen og at han fraråder på det sterkeste å gå på isen.

– Vi har dratt opp flere folk fra vannet om vinteren. Vi er ikke ofte ute på slike redningsoppdrag, men det hender fra tid til annen. Vi gjorde det flere ganger i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken