– Bjørnland blir ny PST-sjef

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Oslo: Politimester Benedicte Bjørnland (46) i Vestfold blir ny sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagbladet.

DEL

Flere kilder med kjennskap til prosessen bekrefter overfor avisen at Benedicte Bjørnland vil få jobben. Bjørnland blir karakterisert som sterk juridisk, noe som blir sett på som en klar fordel i jobben som PST-sjef. Hun skal også ha et godt ord på seg i Justisdepartementet, som har ansvaret for ansettelsen.

– Her spekuleres det

Benedicte Bjørnland selv avkrefter at hun har fått jobbtilbud fra PST:

– Jeg er kjent med at Dagbladet skriver det, og jeg bare registrerer at her spekuleres det. Jeg har ikke fått jobben, så dette er nytt for meg, sier Bjørnland til sb.no, og tilføyer at hun heller ikke har fått noen dato for når ansettelsen av ny PST-sjef skal være avgjort.

Etter at Janne Kristiansen måtte trekke seg som PST-sjef i januar i år, var det ventet at Justisdepartementet ville la Roger Berg fungere i stillingen som PST-sjef til 22. juli-kommisjonen hadde lagt fram sin rapport.

LES OGSÅ: Vestfolds politimester vil bli PST-sjef

De andre søkerne er politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud, generalmajor Tor A. Sandli fra Moss, UNE-direktør Terje Sjeggestad, daglig leder Henning Anders Eskeland fra Bærum og tidligere TV 2-topp Arne Harbitz Anker-Jensen (57), i dag bosatt i Sveits.

VG-kommentator Frithjof Jacobsen skriver torsdag at både Sjeggestad og Sandli er uaktuelle til jobben.

Artikkeltags