For tre år siden kjøpte Henrik Klubben (23) fra Tønsberg en 78-modell Volvo 242. Den bilinteresserte 23-åringen hadde planer om å restaurere veteranbilen og få den kjørbar igjen, og fikk ekstra motivasjon da han fridde og fikk "ja" av sin kjæreste Astrid Døvik i fjor. Volvoen skulle brukes til å transportere brudeparet etter vielsen.

– Men dessverre gikk arbeidet med bilen litt i rykk og napp, og en stund før bryllupet skjønte jeg at jeg bare måtte gi opp ideen, sier Henrik Klubben.

Brudeparet arrangerte isteden å bruke en Morris Mini på turen fra Slagen kirke til festlokalet Karlsvik gård.

Men slik gikk det ikke. Henriks svoger Gert A Bjerløv hadde nemlig helt andre planer.

Lurt

– Jeg vet hvor glad Henrik er i Volvoen, og synes det var litt synd at han ikke skulle få kjøre den i bryllupet. Siden jeg kjører bergingsbil tenkte jeg vi kunne plassere Volvoen bakpå lasteplanet, sier Gert A. Bjerløv

Problemet var bare hva bruden ville si til stuntet.

– Jeg turde ikke gjøre dette uten å spørre Astrid først, men heldigvis synes hun det var en morsom idé å overraske Henrik, sier Bjerløv.

I skjul jobbet han og flere andre familiemedlemmer, deriblant brudgommens far, med å pusse, polere og pynte den gamle bilen slik at den skulle se penest mulig ut på bryllupsdagen.

LES MER: Hadde du turt dette før vielsen?

Dobbelt stunt

Lørdag i forrige uke sto bryllupet i Slagen kirke. Men da brudeparet kom ut av kirken sto verken en Morris Mini, Volvo eller en bergingsbil med Volvo på lasteplanet utenfor kirken.

Familien hadde nemlig funnet på et stunt til, og dét satte brudgommen litt ut.

Vi måtte tulle litt med han, så vi satte en bil han absolutt ikke liker utenfor kirken.

– Da vi kom ut av kirken så jeg det sto en liten Citroën foran oss. Alle vet jo at jeg absolutt ikke liker den biltypen, så jeg ble litt irritert, forteller brudgommen.

LES OGSÅ: Ny fototrend for brudepar

Han trodde bilen var en hevn fra svogeren fordi ingen i familien fikk være med på utdrikkingslaget hans.

Lettelsen var dermed stor da Citroënen ble kjørt bort og det egentlige transportmiddelet ble kjørt frem.

– Da bilen min dukka opp bakpå bergingsbilen, ble jeg veldig overrasket. Det var veldig morsomt gjort, sier Henrik Klubben og legger til at det ble endel latter blant familie og venner utenfor kirken.

LES MER: Kle deg bryllupskorrekt

Ikke sett bildene ennå

Selv om turen til Karlsvik gård ble noe humpete synes også bruden det var stas med den noe spesielle nygifttransporten.

– Det var veldig gøy, men vi lurte litt på hvordan vi skulle komme oss inn i bilen. Det endte med at bergingsbilen måtte senke lastplanet til bakkenivå for at vi skulle komme oss inn i Volvoen.

Verken brud eller brudgom har sett brudebildene sine ennå, men synes det er gøy at de også har litt uvanlige bilder.

– Vi ønsker å takke familien som sto på i flere dager for å få den gamle bilen i noenlunde i stand til bryllupet, sier Døvik.