– Bussen tvang den lille bilen opp på midtrabatten

Jan Akerholt håper noen bussjåfører kan bli flinkere til å bruke blinklyset slik de skal, når de kjører ut fra en busslomme. – Særlig her i Presterødkrysset er det skummelt. Her kommer folk fort mens det fortsatt er grønt lys, samtidig som bussen kjører ut, sier han.

Jan Akerholt håper noen bussjåfører kan bli flinkere til å bruke blinklyset slik de skal, når de kjører ut fra en busslomme. – Særlig her i Presterødkrysset er det skummelt. Her kommer folk fort mens det fortsatt er grønt lys, samtidig som bussen kjører ut, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Bilistene klager på busser som ikke blinker. Bussjåførene klager på biler som ikke slipper dem fram. I helgen smalt det ved busslomma i Presterødkrysset.

DEL

– Dette kunne fort blitt en dødsulykke. Bussen tvang den lille bilen opp på midtrabatten, sier Jan Akerholt.

Han kom gående forbi Presterødkrysset lørdag kveld i 18-tiden, kort tid etter at en buss og en gul personbil hadde kollidert.

Der snakket han med den kvinnelige føreren av bilen.

Oppbrakt

– Damen var veldig oppskjørtet. Hun mente bussen hadde kjørt rett ut og var skikkelig forbannet fordi hun mente han ikke hadde brukt blinklys, sier Akerholt, som bor i Sandeåsen.

Begge kjøretøyene var på vei mot Tønsberg sentrum. I snøen på midtrabatten er det fortsatt hjulspor. Ifølge Akerholt, hadde bussen skader i siden, mens bilen var trykket inn både i siden og i fronten.

Politiet kom til stedet. Ingen personer ble skadet i sammenstøtet.

LES OGSÅ: Nytt kryss kan gi mer bom

– Nervepirrende

Mens Akerholt snakker, kommer en buss kjørende og svinger inn på lomma i den tro at Akerholt skal på bussen. Da sjåføren forstår at ingen skal på, kjører den ut igjen – uten å bruke blinklys.

– Der så vi et typisk eksempel. Han var stresset og kjørte rett ut igjen uten å blinke, påpeker Akerholt.

Akerholt bruker selv mye bil til og fra sentrum.

– Jeg opplever det som nervepirrende at bussene ikke alltid er like flinke til å blinke ut, spesielt på dette busstoppet ved Presterødkrysset. Selv om bussen har forkjørsrett, skal de blinke for å vise når de skal ut. Bussjåfører har et ekstra ansvar for å være oppmerksomme, sier han.

Selv om han mener dette skjer altfor ofte, understreker han også at flere bussjåfører er flinke til å bruke blinklyset. For øvrig forstår han ikke hvorfor busstoppet på Presterød ble lagt nettopp der.

– Jeg synes det er meningsløst å legge et busstopp rett oppi et veikryss på en bakketopp, sier Akerholt.

LES OGSÅ: Trafikkulykke på Jarlsberglinna

– Allment kjent at en skal blinke

Daglig leder Jack Larsen i Unibuss har foreløpig ikke vært i kontakt med bussjåføren som kolliderte, men har mottatt skadeskjemaet.

– Han hevder han sjekket speil, blinket og kjørte ut fra busstoppet. Da kom det en personbil og traff ham i siden, sier Larsen.

Sjåføren har oppgitt at han da hadde en fart på 5–10 kilometer i timen.

– Det hender vi har fått klager fra sjåfører på at folk ikke tar hensyn til kollektivtrafikken ved å slippe dem ut fra busslommene. Det er allment kjent at en skal blinke ut fra busslommer, rundkjøringer også videre, sier Larsen.

Han vil rutinemessig innkalle sjåføren til samtale etter ulykken. Ellers vil saken bli behandlet som en forsikringssak.

LES OGSÅ: Dette øker risikoen for å bli kjørt ned i trafikken

Artikkeltags