Gå til sidens hovedinnhold

Bystyret ber Moldvær trekke seg

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Bystyret vedtok onsdag kveld å be Bent Moldvær trekke seg fra alle sine politiske verv.

På tampen av onsdagens bystyremøte ble det stemt over et forslag fra Lars Egeland (SV) om å be Bent Moldvær trekke seg fra sine verv som varaordfører, leder av Utvalg for bygge- og arealsaker, leder av Utvalg for finans, plan og næring og leder av forliksrådet.

Avstemmingen foregikk skriftlig, og forslaget ble vedtatt med 24 mot 14 stemmer.

Et enstemmig bystyre vedtok like før kontrollutvalgets innstilling – at Per Arne Olsen og Bent Moldvær brøt kommunens etiske regler da de kjøpte leiligheter på Jarlsø direkte av utbyggeren.

Ville la velgerne dømme

I løpet av kvelden ble ordfører Petter Berg spurt flere ganger om han har tillit til varaordfører Bent Moldvær, og om han vil gå i dialog med ham om hans verv som leder av Utvalg for bygge- og arealsaker og varaordfører.

– Det er valg om sju måneder, og jeg vi la velgerne felle dommen, sa ordføreren.

Han sa Moldvær var i en særstilling fordi han i en kommentar i Tønsbergs Blad har innrømmet at han burde handlet annerledes.

Berg sa også at han har en politisk samarbeidsavtale med et parti, ikke en enkeltperson.

Omstridte eiendomshandler

For andre gang på under ett år ble dermed Frps andre nestleder Per Arne Olsen felt for å ha brutt Tønsberg kommunes etiske regler.

Begge sakene gjelder Olsens omstridte eiendomshandler. For omtrent et år siden ble det klart at han også brøt kommunens etikkregler da han kjøpte leilighet bygget for unge i St. Olavs borettslag.

Del på Facebook

 EKSTERN LINK: Her kan du lese sakspapirene til onsdagens bystyremøte

Kontrollutvalget har tidligere vedtatt at de to Frp-politikerne brøt de etiske retningslinjene.
Kontrollutvalget mener Tønsberg kommunes etiske regler ikke er etterlevd med å opptre på en slik måte med hensyn til regelverkets punkt 2 «være seg bevist at de danner grunnlaget for innbyggernes tillit og holdning til kommunen».

Kontrollutvalget engasjerte revisjonsselskapet Price Waterhouse Coopers til å undersøke om leilighetskjøpene ligger innfor kommunens etiske regelverk.

PwC skriver: «Fremgangsmåten har dannet grobunn for tvil om Olsen og Moldvær har oppnådd fordeler på grunn av deres tillitsverv i kommunen».

KOMMENTAR:  Déjà vu for Berg og Tønsberg bystyre

Kritisk Smith

Første gang Per Arne Olsen fikk etikkritikk var i den såkalte Ungbo-saken.
Både kommunens kontrollutvalg, bystyret og Kommunesektorens (KS) etikkutvalg med leder Lucy Smith mente den gangen at Olsen brøt de etiske reglene.

Dette uttalte Lucy Smith under behandlingen av saken:

– Dette handler om lojalitet til kommunens formål. Å handle slik at egne særinteresser ikke får fortrinn foran kommunale fellesinteresser, som det var å bygge leiligheter for unge. Det synes å være enighet om at det var uetisk av politikerne å kjøpe leilighetene på det tidspunktet det ble gjort, og jo nærmere man ligger toppen, jo høyere ligger den etiske listen.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK:

Kommentarer til denne saken