Ellen fikk jobben hun drømte om

EN AV GJENGEN:  Etter å ha vært jobbsøkende i over et år, får Ellen Morgenstierne endelig bruke kompetansen sin til noe relevant. Thomas de Vries hanket henne inn som prosjektleder på Breakfast Reklamebyrå. Foto: Per Gilding

EN AV GJENGEN: Etter å ha vært jobbsøkende i over et år, får Ellen Morgenstierne endelig bruke kompetansen sin til noe relevant. Thomas de Vries hanket henne inn som prosjektleder på Breakfast Reklamebyrå. Foto: Per Gilding

Artikkelen er over 5 år gammel

Husker du Ellen Morgenstierne som hadde slitt lenge med å få jobb i Vestfold? Nå kan hun endelig juble!

DEL

TØNSBERG: «Ansett meg for svingende» skrev Ellen Morgenstierne fra Tjøme på sin blogg i høst. Nå tas hun imot i Breakfast Reklamebyrås stilfulle lokaler midt i Tønsberg. Det gamle bedehuset Spiret er tidsriktig rustet opp med svarte og hvite vegger og tematiske navn på rommene som «Prestens konto» og «Sakristiet».

LES OGSÅ: Ansett meg for svingende

Her jobber Morgenstierne som prosjektleder. Denne jula kan hun nyte ferie. I jula i fjor besøkte hun Finn.no mange ganger om dagen for å lese jobbannonser. Selv på julaften.

Tøff jobbjakt

Ellen Morgenstierne og mannen flyttet hjem til Tjøme under fødselspermisjonen. I høst, et drøyt år etter permisjonens slutt, var hun fortsatt arbeidsledig. En bachelor i markedskommunikasjon fra BI og en jobb som PR- og kommunikasjonsansvarlig på CV-en var tydeligvis ikke nok.

Hun hadde søkt på mange jobber og vært på flere jobbintervjuer, uten å nå til topps. Hun hadde også sendt mange åpne søknader og kontaktet kommunikasjonsbyråer for å selge inn seg selv. Breakfast var et av dem.

LES OGSÅ: Nav varsler økt arbeidsledighet

Endelig jobb!

Så løsnet det. Rett før artikkelen om Ellen Morgenstiernes innbitte jobbjakt kom på førstesiden i Tønsbergs Blad, kontaktet Breakfast Reklamebyrå henne og tilbød et frilansoppdrag.

– Så ville de ha meg som prosjektleder fulltid frilans i oktober og november. Nå har jeg fått en fast prosjektstilling ut mai, stråler Morgenstierne.

– Ellen er en positiv og offensiv sjel. Hun har gått inn i dette med hud og hår og er en del av teamet, sier partner i Breakfast, Thomas de Vries.

Han forteller at de får mange åpne søknader på mail. I perioder ukentlig.

«Vestfoldsyndromet»

– Mangel på arbeidsplasser skaper det jeg kaller vestfoldsyndromet. Mye kompetanse fraktes ut av byen hver dag, sier de Vries, som selv pendlet i mange år.

Til slutt startet han og Christian Braathen opp Breakfast Reklamebyrå og står i dag for ti av byens arbeidsplasser.

Til andre som vil flytte hjem til Vestfold, har Ellen Morgenstierne et råd:

– Ikke si opp jobben din der du kommer flyttende fra før du har fått en ny her. Det kan nemlig ta sin tid, og det er tøft å stå utenfor arbeidslivet og føle at man ikke er til nytte.

Artikkeltags