Mens menigheten har flyttet sine gudstjenester til SF Kino sine saler på Brygga, har et treningssenter sett dagens lys i de nyoppussede lokalene under Slottsfjellet.

– Målet med treningen er å forbrenne så mye som mulig på kortest mulig tid, forteller Charlotte Loa.

LES OGSÅ: Kampen mot overvekt

Hun har vært sentral i oppstarten av det nye treningssenteret og er leder på lignende senter i Sandefjord og på Ringshaug.

SE VIDEO: Her forbrenner de kalorier (Saken fortsetter under videoen)

 

Styrketrening i sirkel

Ordet sirkeltrening får kanskje mange til å tenke tilbake på harde og kjedelige styrketreningsøkter på skolen.

LES OGSÅ: Slik gikk superslanker Roald ned 50 kilo

Og slitsomt og intensivt skal det også være her. Men ikke kjedelig.

– Her skal hele kroppen trenes hver gang. Vi vil skape et godt miljø med god stemning der alle kjenner hverandre. Å skape trivsel er nummer en hos oss, forteller Charlotte Loa.

LES OGSÅ: Ikke dyrere å lage sunn mat

Hun er overbevist om at det skaper motivasjon hos deltakerne at alle føler seg sett.

Treningen består av seks stasjoner med 30 sekunder på hver, og 20 sekunders pause mellom hver stasjon. Runden gjentas fire ganger.

Personlig trener

En side av det tette samholdet på treningene er muligheten til å kunne tilby personlig oppfølging til alle som deltar, gjennom tips og råd underveis i treningen.

– En forskjell på vårt opplegg og et vanlig treningssenter er at en blir fulgt opp her på en helt annen måte, forteller Loa.

LES OGSÅ: 2 av 3 er overvektige

– Mange ønsker å bli presset litt ekstra, men har ikke råd til personlig trener. Her skal alle bli sett og få tips i løpet av en treningsøkt, forteller Skjellaug.

Gir resultater

Daglig leder på senteret, Silje Skjellaug, er godt fornøyd med oppmøtet på senteret så langt. Hun fikk øynene opp for treningsformen etter å ha prøvd den selv.

– Jeg hadde trent litt her og der uten å oppnå noe særlig med resultater før jeg prøvde dette, forteller hun. Flere av deltakerne forteller lignende historier.

Konseptet «bootcamp» er en treningsform som skal etterligne militærtrening, og foregår gjerne ute.

– Men vi bor ikke akkurat i Australia, så vi trekker inn i vinterhalvåret, sier Loa.