Brud som bærer brudgom, brudgom som løper etter brud. Eksemplene på utradisjonelle bryllupsbilder har etter hvert blitt mange. Men Dorothee Witte og Daniel Hallanger valgte ikke bare et uvanlig motiv for bryllupsbildene, de satte også finstasen på spill. Og det FØR vielsen fant sted.

– Da Daniel foreslo at vi skulle ta bryllupsbildene på et surfebrett synes jeg det var en kjempemorsom ide, men da jeg sto i vannkanten, nysminket og i brudekjole måtte han overbevise meg litt, og minne meg på at jeg har god balanse, sier Dorothee Witte og ler.

Del på Facebook

Ingen reservekjole

Etter å ha overbevist bruden om at de ville klare å holde balansen på det 70 cm brede brettet, var det bare å komme seg ut på vannet.

– Det vanskeligste var når vi skulle gå på og av brettet. Da var det ganske utstøtt, men heldigvis var det lite bølger så det gikk greit, sier Daniel.

På det meste var paret ti meter fra land.

– Jeg hadde faktisk ikke trodd Dorothee ville tørre å gjøre dette. En ting er å skaffe en ny dress, verre er det med en brudekjole. Og hadde noe gått galt hadde vi ikke klart å redde kjolen.

Paret hadde kun en halvtime å gå på mellom fotograferingen og vielsen, og det fantes ingen reservekjole.

– Da jeg sto på brettet tenkte jeg på at været var fint og at jeg kanskje kunne få tørket kjolen litt i solen om vi hadde falt i vannet, forteller Dorothee.

Inge visste

Men, til alt hell gikk stuntet bra, selv om surfebrettet ikke var det enkleste stedet å posere fra.

– Vi var noe anstrengte der vi sto, men vi klarte å slappe av litt også slik at vi fikk de bildene vi ønsket, sier Daniel.

Det var ingen i familien som visste at bruden og brudgommen skulle ta bryllupsbildene på denne måten.

– De var rimelig sjokkerte da de fikk se bildene, men det er jo litt typisk oss, sier brudgommen og ler.

Vann er vårt element

Paret møtte hverandre på ferie i Frankrike for ni år siden. Da gikk Dorothee på surfekurs, mens Daniel drev med kiting. Den felles interessen for vannsport var det som trigget ideen om surfebrettet.

– Vann har alltid vært vårt element. Så da fotografen og jeg fikk ideen tenkte jeg bare: «dette MÅ vi bare prøve», sier Daniel.