Enorm interesse for lørdagens marked på Torvet: – Jeg har flere på venteliste

NYE, GAMLE SKATTER: Det skal være stor sjanse for å sikre seg et par fine ting i helgen når Tønsberg Sentrum inviterer til gjenbruksmarked. Dette bildet er fra et tidligere arrangement.

NYE, GAMLE SKATTER: Det skal være stor sjanse for å sikre seg et par fine ting i helgen når Tønsberg Sentrum inviterer til gjenbruksmarked. Dette bildet er fra et tidligere arrangement. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Tønsberg Sentrum fortalte at de ville arrangere gjenbruksmarked tok det helt av. Aldri har de opplevd større interesse fra folk som ønsker å bidra.

DEL

I påsken la Tønsberg Sentrum ut invitasjoner til gjenbruksmarked og har mottatt respons over all forventning.

Enormt engasjement

– Det har vært knallrespons. Vi postet informasjon om markedet rundt påske og har fått så mange henvendelser at vi nå er fullbooket. Nå tegner jeg opp nye kart over utstillingsplassene og har fortsatt flere på venteliste, forteller Ann-Christin Schei, markedskoordinator i Tønsberg Sentrum.

– Dette er kjempegøy og har gått over all forventning.

GLEDER SEG: – Gjenbrukstrenden her i byen er veldig sterk og da er det ekstra gøy å arrangere marked, sier markedskoordinator i Tønsberg Sentrum, Ann-Christin Schei.

GLEDER SEG: – Gjenbrukstrenden her i byen er veldig sterk og da er det ekstra gøy å arrangere marked, sier markedskoordinator i Tønsberg Sentrum, Ann-Christin Schei.

Arrangørene tror det skal være god mulighet til å skaffe seg noen flotte skatter.

– Vi har fått forespørsler fra folk som ønsker å selge second-hånd klær, sko, vesker, maritimt brukt, barneklær, interiør, strikk, samleobjekter, håndlagede artikler og mye annet spennende. Gjenbruk er veldig i vinden, og folk synes det er fantastisk at vi nå arrangerer gjenbruksmarked på Torvet, forteller Schei.

SE OGSÅ: Fant en urne med aske blant loppene – vi ble veldig paffe

Kan styrke tradisjonene

På lang sikt tror hun slike arrangementer kan være med å styrke handelstradisjonene i byen.

– Torvhandlerne forteller at tradisjonene for torvhandel har endret seg, og at folk ikke reiser til Torvet for å handle i like stor grad som før. Det blir da mindre aktivitet på Torvet utenfor sesong. Ved å lage arrangementer som gjenbruksmarked her får vi igjen vist fram den flotte byen vår og mulighetene her, mener Schei.

Hun ser positivt på at det samme helg arrangeres båtshow på brygga.

– Alt ligger til rette for et yrende folkeliv på Torvet, avslutter Schei.

SE OGSÅ: Nå må du ha en spesiell grunn om du skal parkere her

SE OGSÅ: Økende interesse: – Det er her, og så er det Aker Brygge(+)

Artikkeltags