Kåret til årets helseleder

Stein Kinserdal begynte i sin stilling som administrerende direktør ved SiV januar 2007.

Stein Kinserdal begynte i sin stilling som administrerende direktør ved SiV januar 2007.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG/OSLO: Stein Kinserdal, den målbevisste og rause direktøren ved Sykehuset i Vestfold, ble torsdag tildelt helselederprisen for 2012.

DEL

Det skjedde på den årlige lederkonferansen til Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH), med helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, og over 400 ledere til stede i Oslo Kongressenter.

Stein Kinserdal begynte i sin stilling som administrerende direktør ved SiV januar 2007. Han overtok ansvaret for en organisasjon med dårlig omdømme, frustrerte ansatte, rådville ledere og 130 millioner kroner i underskudd.

LES OGSÅ: God kontroll over SiV-økonomien

Humor og raushet

Gjennom systematisk arbeide med hovedfokus på ledelse, ledsaget av humor og raushet, har Kinserdal jobbet fram en arbeidsplass som ansatte og ledere i dag er stolte av, heter det i begrunnelsen for tildelingen av prisen.

Direktørens mantra fra dag en har vært at økonomisk kontroll og effektiv drift aldri er et mål i seg selv. Kontroll over økonomien gjør helseforetaket i stand til å fokusere på pasientsikkerhet og kvalitet, og til å prioritere midler til blant annet forskning og utstyr i pasientbehandlingen.

LES OGSÅ: Stein Kinserdal med i ellevill sykehusrevy

Helse i hver krone

Kinserdals strategi har for andre året på rad, ifølge tall fra SAMDATA, gjort SiV til det sykehuset i landet som får mest pasientbehandling ut av hver krone. Samtidig har ventetiden aldri vært kortere, fristbrudd så godt som fraværende, antall korridorpasienter har aldri vært lavere, og aktiviteten innen forskning har økt.

I sin begrunnelse for tildelingen av prisen oppgir NSH blant annet:

  • Pasientsikkerhet og kvalitet er i fokus.
  • Han er en målbevisst leder som evner å inspirere organisasjonen til framgang. Stor takhøye i diskusjonene, men det skapes lojalitet til beslutninger.

Artikkeltags