– Noen tar meg rundt benet og dytter. Men det er ingen der

Ansatte ved barnehagen sier de har merket noe som ikke kan forklares. Tidligere ansatte forteller at historiene gikk allerede på 70-tallet.

Ansatte ved barnehagen sier de har merket noe som ikke kan forklares. Tidligere ansatte forteller at historiene gikk allerede på 70-tallet. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: 150 barn og rundt 40 voksne skal snart flytte fra Olsrød barnehage til nye lokaler. Men flere av de ansatte tror ikke huset blir helt tomt etter at de flytter ut.

DEL

– Jeg står i døråpningen og roper om det er noen barn igjen i rommet. Det er det ikke, men plutselig kjenner jeg at noen tar meg rund benet bak og dytter litt. Jeg ser ned, men der er det ingen, forteller assistent i Olsrød barnehage, Geir Klevstad.

Del på Facebook

Flere ansatte i Olsrød barnehage i Tønsberg forteller om underlige opplevelser i det gamle bygget. Det nærmeste de kommer en forklaring, er at noen går igjen.

– Jeg ble veldig forundret, men ikke skremt. Det var en veldig merkelig følelse. Jeg er ikke i tvil om at det skjedde, det må være noen her, sier Geir.

Selv om opplevelsen er spesiell, er han ikke den eneste som mener å ha hatt kontakt med usynlige beboere i den gamle husmorskolen.

SE VIDEO: – Renset barnehage for tre gjenferd

Lyset slår seg på

– Jeg har sett skygger oppe i annen etasje ved trappen. En dør smalt flere ganger uten at noen var der, heller ikke var noen av vinduene åpne, forteller barnehageassistent Linda Aas.

Og det er flere opplevelser som styrker hennes overbevisning om at det er noen i lokalene, også når alle er gått hjem og natten senker seg.

– Jeg slo av lyset i hele barnehagen og låste bygget, men da jeg gikk ut var lyset i tredje etasje på. Jeg gikk inn igjen og slo det av, men da jeg kom ut var lyset på igjen. Jeg kan ikke forklare det på en annen måte enn at det er et spøkelse eller en ånd som tullet litt med meg, sier Linda.

Linda forteller at hun har fått tilbakemeldinger fra flere foreldre som bor i området, som har sett lyset blir slått av og på.

– Det er flere som lurte på om det var noen i barnehagen på kvelden, sier Linda.

LES OGSÅ: Tør du sover her?

Merker ubehag i kjelleren

– Når du er nede i kjelleren, får du en følelse av at det er noen som ser på deg. Du får lyst til å snu deg hele tiden, fordi du tror at det er noen bak deg. Men det er ingen der, sier Linda Aas.

Ifølge Geir og Linda er det en del andre som føler et ubehag når de er i kjelleren. 

– Når vi åpner barnehagen, må vi ned i kjelleren for å åpne døren til garderobene. Mange synes det er litt ekkelt å være der. Jeg har selv fått hjertebank og en engstelig følelse der, sier Geir.

Tønsbergs Blad har også vært i kontakt med andre kilder som bekrefter at det er flere av de ansatte som kjenner et ubehag i kjelleren.

Har du opplevd noe uforklarlig? Fortell om det i kommentarfeltet.

Et barn snakket med en dame

– Vi hadde en episode i kjelleren; et barn stoppet opp og begynte å snakke med noen i trappa. En voksen spurte: – Hvem snakker du med? Barnet svarte: – Jeg snakker med damen som står der oppe. Vi begynte å kalle henne «Anna». Det var visst en gang en lærerinne på husmorskolen som het Anna, sier Geir.

Og «Anna» har blitt en del av hverdagen.

– Hvis det er noe som blir borte, fleiper vi med at det er «Anna» som er på ferde, sier Linda.

LES OGSÅ: Jager ut spøkelsene med oppussing

– Ikke farlig

Både Geir og Linda mener at det må være noen som går igjen i det gamle bygget fra 1935, men de mener barna ikke har tatt skade av det.

– Det er ikke noe ondt eller slemt i det, sier Linda.

Geir har også brukt opplevelsene til å ha det litt gøy på jobben.

– Jeg tok et bilde i kjelleren, manipulerte inn en skikkelse i trappa og sendte det til alle kollegene på huset. Jeg skrev at det spøker her og at TV Norge kommer til å lage et program om det. Da hadde vi det litt festlig. Det kom mange reaksjoner, og mange har gitt uttrykk for at de har kjent noe og at de tror det er noe spesielt i den kjelleren, humrer Geir.

LES OGSÅ: – Det spøker i restauranten

Gammel snakkis

Tønsbergs Blad har vært i kontakt med fem tidligere lærere som har jobbet på Olsrød videregående skole. Tre av dem bekrefter at det har vært snakk om spesielle hendelser i kjelleren og på loftet både på 70- og 80- tallet.

– Jeg har ikke opplevd det selv, men det gikk rykter om at det er noen som går igjen i huset. Det ble blant annet snakket om lyder på loftet hvor husmorlærerne bodde, sier Eli Tveitan, som har vært både elev og lærer ved skolen.

Mangeårig rektor på skolen, Solveig Ausbø, er ikke kjent med historiene.

– Dette har jeg aldri hørt om, sier hun.

LES OGSÅ: Samtale med død slektning: 400 kroner

Blir sannsynligvis revet

Snart skal Olsrød barnehage flytte til nye lokaler på Sandåsen. Og Linda Aas håper «Anna» ikke blir med på flyttelasset.

– Jeg tror det blir bra å flytte. Du blir litt tung i hodet og sliten av å være i bygget, sier hun.

Det er Tønsberg Kommunale Eiendom som eier huset.  

 – Det er første gang jeg hører om disse opplevelsene. Jeg har vært mye i bygget, men jeg har aldri opplevd det selv, sier Tor Espnes, daglig leder i Tønsberg Kommunale Eiendom.

– Vi har ikke tenkt å gjøre noen spesielle tiltak. Nå skal barnehagen flytte, og da håper jeg at det løser seg til det beste for alle parter. Også for dem som eventuelt måtte være igjen, sier han med glimt i øyet.

Det er planlagt å etablere et bo- og behandlingssenter på Olsrød-tomta. Og ifølge Espnes blir bygget sannsynligvis revet.

Artikkeltags