NSB lover bedre flyt

Med togstans gjennom Oslo, ble det litt av et togkaos mandag morgen.

Med togstans gjennom Oslo, ble det litt av et togkaos mandag morgen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Den planlagte togstansen gjennom hovedstaden startet ikke helt problemfritt, slik NSB hadde håpet – og lovet. Tirsdag skal det gå bedre lover NSB.

DEL

Jernbanen gjennom Oslo er stengt mellom Skøyen og Lillestrøm i seks uker, fra 24. juni til 6. august. Mange passasjerer fikk en ubehagelig lang reisevei mandag morgen, til tross for at buss for tog var satt opp på alle strekninger.

Størst var problemene mellom Drammen og Oslo.

– Ut fra fjorårets trafikktall var det satt opp nok busser, men det viste seg å bli feil allikevel. Vi tar på oss det full ansvaret for at det ble satt opp for få busser fra Drammen i dag, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til dt.no.

Myhre lover bedring for passasjerene allerede fra tirsdag morgen. Da settes det opp ytterligere tre-fire ekstra busser fra Drammen.

– Vi er veldig glad for alle tilbakemeldinger fra kundene, både i sosiale medier og andre steder. Vi lærer for hver dag, sier Myhre.

LES OGSÅ: Rask løsning med bom

Får refs på Twitter

Et raskt søk på nettstedet Twitter viser at mange har vært frustrert over avviklingen av sommerens første buss for tog-dag.

Alt i alt oppsummerer NSB morgenrushet som vellykket, men likevel sviktet det ved flere togstasjoner.

– Ut fra fjorårets trafikktall var det satt opp nok busser, men det viste seg å bli feil allikevel, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB. 

Bussene går i skytteltrafikk mellom Oslo og Drammen, og i tillegg til at det var satt opp tre-fire busser for lite, brukte bussene lengre tid enn beregnet på strekningen. Dette førte til ytterligere forsinkelser.

LES OGSÅ: Båtbrann på Vallø

Oppdaterer ikke

Én av togpendlerne tb.no har snakket med mandag ettermiddag, mener NSB burde oppdatere folket også via sosiale medier.

– Jeg er skuffet over at NSB-appen og nettsidene deres ikke er oppdatert, forteller André Myrbråten.

Artikkeltags