Sommermånedene er travle, og byen er fylt med gjester fra både land og sjø. Spesielt for denne helgen var det flere tusen mennesker i byen hver kveld, grunnet Slottsfjellfestivalen, europeisk marked og alle de andre festlighetene som sto på agendaen. Og med mange folk, kommer mye søppel.

Hvis man går en tur langs brygga tidlig mandag morgen, er det helt klart ett spesielt problem som stadig synliggjøres – søppel. Når byen ser sånn ut etter en travel helg, er det ikke da kanskje på tide med noen ekstra søppelkasser rundt om?

Del på Facebook

– Det kunne selvsagt vært flere kasser rundt i området, men spørsmålet er hvor mange må til før det blir nok, sier driftsingeniør veg i Bydrift, Gjert Egil Johansen.

– Kassene tømmes daglig, og vi har satt inn ekstra ryddemannskap som går og plukker søppel i byen, men mye mer har vi ikke ressurser til, mener Johansen.

Travel sommer

LES OGSÅ: Dagen derpå ble grå

Han forteller at sommermånedene er vanskelige for Bydrift, ettersom også deres ansatte tar ferie.

– Søppelbilen kan ikke kjøres av hvem som helst, og vi har ikke mulighet til å lære opp alle sommervikarene våres. Men vi prøver så godt vi kan å få ryddet det bort, sier han.

Men Johansen opplyser om at Bydrift planlegger å sette inn containere langs Rådhusgaten, der det er stor søppelproblematikk. Dette skal vurderes på høsten.

– Vi kunne fort gjort satt alle ressursene våres på å rydde søppel, men vi må jo også prioritere grønt og asfalt og slike ting, sier han.

Privatsøppel

LES OGSÅ: Er dette søppelsynderne?

Bydrift har tidligere gitt skylden til båtgjestene for søppelrotet langs brygga, men Johansen opplever at det også er privatsøppel som legges i kassene i byen.

– Når store bæreposer med søppel ligger strødd, sier det seg selv at dette kommer fra båtfolket, men vi har også sett at privatfolk kaster sitt søppel i kassene våres. Det er et stort problem, spesielt på sommeren når det allerede er mange som må benytte seg av søppelkassene våres, sier han.