Ved hjelp av en omvendt adventskalender og en konsert elevene hadde satt sammen, klarte Eik skole å samle inn 41.467 kroner. Leder for prosjektet Mukilvannan Navaratnam kan fortelle om en enorm innsats.– Alle har stått på! Samarbeidet vårt med Eik skole er helt uvurderlig. 41.000 kroner er utrolig mye penger på Sri Lanka.

Sang julen inn

Skolen har gjennom en omvendt adventskalender og en julekonsert samlet inn pengene som i sin helhet nå skal gå til barna i Sri Lanka.

Da nestleder for prosjektet Lisbeth Hoem skulle høre barna synge julen inn, sto hun i kø fra Kilen og helt til Eik.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende, det var helt fullt med biler og mennesker som skulle høre barna synge og støtte prosjektet vårt. Vi kunne ikke vært mer takknemlige, smiler Hoem.

Også kurs

I tillegg til å støtte 31 fattige barn økonomisk, gis det kurs på det nye ressurssenteret som sto klart til drift i mai 2013. Kurset består av praktisk og teoretisk kunnskaper i data, engelsk, landbruk og søm.

Til nå har 1952 barn fått opplæring i dette.

– Siden vi startet opp i 2004 har Eik skole vært til stor hjelp og vært med på å samle inn penger hvert år, vi vil takke for all hjelp vi har fått, sier Navaratnam.