Stortingsrepresentant Per Arne Olsen ønsket å prøve seg som journalist og ba redaktør Håkon Borud om å få hospitere i redaksjonen. Og det fikk han.

I løvens hule

– Tønsbergs Blad har jo vist en viss interesse for min person og media er viktig for oss som driver politikk, sier Olsen om hvorfor han ville teste ut journalistyrket.

– Det har vært mange negative oppslag i Tønsbergs Blad om deg de siste årene. Er dette litt som å komme inn i løvens hule?

– Jeg har et profesjonelt og avbalansert forhold til Tønsbergs Blad og har blitt tatt godt imot, sier Per Arne Olsen.

Har erfaring fra radio

Fra å sitte på andre siden av intervjubordet, ble Olsen utstyrt med journalistblokk og penn før han gikk ut i bygatene for å intervjue folk. Som medlem i helse- og omsorgskomiteen var det naturlig for ham å ta pulsen på hva folk på gata mener om helsevesenet.

– Har du noen journalistisk bakgrunn?

– Jeg var jo med å starte Radio Tønsberg på 1980-tallet, men utover det har jeg ikke noen erfaring.

– Spennende yrke

Olsen var ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009. Nylig varslet han at han ikke stiller til gjenvalg som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet med begrunnelse at han vil la yngre krefter slippe til.

– Kan en journalistkarriere friste i stedet?

– Etter å ha hørt om de nedbemanningene som er ventet i flere aviser, tror jeg ikke det. Men det ser ut som et spennende yrke.