Tb.no sender kveldens fakkeltog live. Følg sendingen her fra kl. 18.

– Tragedien har skjedd, det er ikke noe vi kan ta tilbake. Vi kan ikke ta tilbake skrikene eller livene som gikk tapt. Nå kan vi bare stå sammen, sier initiativtaker Bente Christina Kaste (35).

Del på Facebook

Hundrevis av fakler

Sammen med søsteren Ellen Merete Bakken (45) har hun kjøpt inn 200 fakler. Hun forteller også at ordfører Petter Berg skal stille med nesten 300 fakler. Samt at enkeltpersoner melder at de også vil ta med noen ekstra å gi ut.

– Det viktige er ikke at alle har en fakkel, det viktigste er at man møter opp, sier hun.

Kenneth Berg ved politistasjonen i Vestfold mener fakkeltoget ikke er annet enn positivt. Og at den store mengden med fakler vil være uproblematisk.

– Det er et flott tiltak, og det er godt å se et så flott engasjement i en så spesiell situasjon, sier Berg.

– Når det gjelder faklene regner vi med at disse brukes med fornuft, og vi skal absolutt greie å håndtere dette, sier han.

Berg forteller også at politistasjonen vil bli representert i fakkeltoget i kveld.

LES MER: Farmanstredet stenger tidlig i dag

Ta med en blomst

Selv om arrangementet er et fakkeltog, mener Kaste det er like vakkert om man tar med seg en blomst.

– Man kan like gjerne plukke en markblomst eller ta med en kvist med syriner. Men uansett hva folk velger å ta med, er jeg sikker på at det vil bli nydelig og vakkert, sier Kaste.

– Vi forventer heller ikke å se folk stille opp i pentøy. Det er hverdag, og det eneste vi ønsker er at man stiller opp og støtter hverandre, sier hun.

Gjennom hele byen

Kveldens fakkeltog starter ved jernbanestasjonen og vil gå gjennom hele byen. Hvor lang tid det vil ta kommer an på tempoet folk går i, men både politiet og Christina opplyser om at de har god tid.

Toget avsluttes med en samlestund i Domkirken. Kaste opplyser også at man kan tenne lys på utsiden av kirken. Disse vil få stå og brenne ut.

– Her vil det fremføres dikt, og Jan Heidenstrøm skal synge «alene», en veldig sterk sang, sier hun.

I tillegg skal Kaste selv si noen ord.

1 900 deltagere

Facebook-siden til arrangementet står over 1 900 som deltakende. Politiet er imponert over engasjementet.

– Det er utrolig hyggelig at så mange mennesker deltar og engasjerer seg, sier Berg.

– Vi gleder oss til å se oppmøtet i kveld. Vi gjør dette for de som sørger, for å vise at vi bryr oss. Tanken var å samle så mange som mulig for å på en måte avslutte sorgen. Og for å la alle ha muligheten til å være med og vise at man bryr seg, for det er ofte vanskelig å vise sånt, sier Kaste.

LES OGSÅ: Lokalfotballen avlyser

Fredelig minnesmerkning

– Vi fikk i dag en telefon fra Amnesty International som lurte på om vi ville ta tak i det dersom noen skulle stille opp med ropert eller plakater. Det gjør vi selvfølgelig. Vi er ikke åpne for noe politisk appell, dette er kun en fredelig sak, sier Kaste.

LES OGSÅ: – Vi må stå sammen og være helter for hverandre