Se hvem som tok seg en bytur!

Denne måren, la oss kalle den Roger, ble fotografert på Tyttebærløkka. Om den har permanent tilhold i byen eller bare er på gjennomreise, vites ikke.

Denne måren, la oss kalle den Roger, ble fotografert på Tyttebærløkka. Om den har permanent tilhold i byen eller bare er på gjennomreise, vites ikke. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Det har skjedd før, men det skjer ikke ofte. At en mår åpenbarer seg midt i Tønsberg by.

DEL

I helgen ble en mår observert i det den gikk i baret, eller mer korrekt kravlet rundt i et bartre, på Tyttebærløkka. Passende nok i hagen til en av Tønsbergs Blads fotografer.

Det nysgjerrige, men vaktsomme rovdyret, som er på kontinuerlig jakt etter livretten ekorn, samt hverdagsmat som mus og småfugl, kikket rett i kameralinsen. Uten å blunke.

LES OGSÅ: Mink på matjakt – midt i byen

Mange husker kanskje mårfamilien som bodde under tregulvet til uteserveringen til en av restaurantene på brygga vinteren 1997–1998. Der levde en mårmor og tre unger godt av matrester som servitørene tilgodeså dem med.

– Her har de spist godt. Uten oss hadde ikke mårene overlevd, fortalte restaurantens daglige leder.

LES OGSÅ: Flere elleville dyrehistorier fra Vestfold

Sist et dyr av mårfamilien ble fotografert i Tønsberg by av Tønsbergs Blad var i 2005, da det ble sett to grevlinger i Svend Foyns eplehage i Foyngården på brygga. De holdt til under søndre sjøbod, som noen år senere ble demontert, restaurert og gjenreist.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken