Båt sank ved brygga

Brukte flere timer på å få båten opp igjen.

DEL

I 04-tiden natt til søndag begynte en båt som lå ved brygga i Tønsberg å ta inn vann. Brannvesenet var ikke lenge etter på plass, og synet de møtte var en båt som utvilsomt trengte assistanse:

- Da vi kom var bare tuppen av baugen over vann. Vi måtte ha hjelp og tilkalte båten Kaldnes til Tønsberg Havnevesen. Fikk etter hvert stropper under båten og løftet akterenden opp med krana på Kaldnes samtidig som vi kjørte pumper. Vi fikk også festet baugen opp under brygga slik at den ble holdt stabil, sier underbrannmester Petter Olsen på Vestfold Interkommunale Brannvesens Facebook-side.

I 07-tiden hadde mannskapene greid å få ripa på båten over vann.

En person lå og sov i forpiggen på båten da den begynte å synke. Alle involverte kom seg imidlertid ut i god behold. Det var imidlertid noen hektiske timer for brannvesenet:

– For å komme til å få berget båten som sank ble det en krevende oppgave å få flyttet en del andre båter ved samme flytebrygge. Godt det ikke var brann, sier Olsen.

Ingen som var i båten ble skadet da båten sank. En jente som skulle gå i land fra en annen båt i samme tidsrom, falt imidlertid og slo ansiktet i en betongkant. Hun ble tatt hånd om av personell fra Røde Kors og sendt avgårde i ambulanse.

Artikkeltags