Nok en gang har Eik skole samlet inn penger til Slottsfjellet Barnehjem med rekordresultater.

– Interessen er enda større for å være med på innsamlingen nå som flere vet hva prosjektet handler om, sier Endre Lekve (12) fra elevrådet på skolen.

Elevene hadde i desember en omvendt adventskalender. Den gikk ut på at de som ønsket tok med seg én krone eller mer hver dag, som gikk til innsamlingen.

Under skolens årlige arrangement «vi synger jula inn», opplyste rektor om prosjektet, og ved utgangsdørene sto elevrådet og samlet inn penger fra venner, bekjente og familie av elevene på skolen.

Brenner for prosjektet

– Vi tok det opp da skolen startet i fjor høst, og interessen for å bidra var enda større enn tidligere, forteller Monica Olsen, kontaktlærer på Eik skole.

Og det viser seg at alle små og store hjelpere har bidratt til ny rekord for innsamlingen til Slottsfjellet Barnehjem.

– Nå har vi samlet inn 33.917 kroner til barna, og det ligger mye hardt arbeid bak, sier Olsen.

Nesten ferdig

Bygget i Sri Lanka, som pengene har gått til, begynner å bli ferdig. Planen er at bygget skal stå klart til åpningsseremoni våren 2013, og det ser positivt ut. Taket er på plass og innvendig er bygget nesten ferdig.

– Det er fantastisk hvor mye disse pengene kan gjøre for barna der nede, sier Lisbeth Hoem, nestleder og økonomiansvarlig ved Slottsfjellet Barnehjem og Ressurssenter.

Takker alle

Mukilvannan Navaratnam takker alle som har bidratt for et supert resultat.

– Vi er så takknemlige for innsatsen. Elevene skal vite at hver eneste krone går til barna og ressurssenteret i Sri Lanka, sier Navaratnam.

De har til nå hatt ansvar for 20 barn på forskjellige barnehjem og elleve barn i fosterhjem. Til nå har 1453 unge under fattigdomsgrensen gått på kurs i data, engelsk, landbruk og søm, takket være innsatsen til de frivillige i Norge.

– Vi gleder oss over at så mange vil hjelpe til og håper at flere skoler ønsker å delta i fremtiden, avslutter Navaratnam.