– Det er helt uakseptabelt, og et klart brudd på de indre reglene, sier graffitimaler Jon Terje Eide, som har vært i miljøet i årevis og blant annet arrangerer de lovlige graffitiarrangementene på vanntårnet på Teie.

En klar regel for graffitimalere og taggere er at man holder seg unna private hus. Det er en regel som har vært gjeldende siden tidlig på 70-tallet.

Del på Facebook

– Dette er først og fremst ille for huseierne, men det er også en smell for miljøet. Dette er bare ren vandalisme, og har ikke noe med graffiti å gjøre, sier Eide, som sier de som har gjort dette ikke kommer til å få støtte i miljøet.

Skal ikke skje

Han sier graffiti på små strømbokser og offentlige betongvegger er en del av bybildet og noe man må regne med, men at spraying på private bygg ikke skal skje.

I helgen ble hus i hele Gråbrødregaten, store deler av Øvre Langgate og flere andre områder i byen sprayet ned. Taggerne signerte med blant annet «THK» og «HRM».

Det ble funnet en sprayboks utenfor klesbutikken Bogart i krysset Graabrødregaten/Torvgaten som blir undersøkt av politiet. Det skal også være et overvåkingskamera på apoteket i det samme krysset, som kan ha fanget taggerne på film.

LES MER: – Totalt vandalisert av taggere

Spesialsåpe

Mandag ettermiddag ble en del av malingen fjernet fra husveggene av Vidar Andersen.

– Vi bruker en spesialblandet såpe vi har laget for anledningen, sier Vidar Andersen mens han fjerner sprayingen på veggen til Hilde og Trond Barth Andersen i Gråbrødregaten 14.

Hilde og Trond har bodd i sju år i gata, og dette er første gang de har blitt utsatt for tagging.

Såpen som vanligvis blir brukt for å fjerne spraymaling fungerte ikke denne gangen, trolig fordi det sannsynligvis er sprayet med Tectyl. Tectylen gjør også at det ikke nytter å male over sprayingen –Tectyl-en vil svette gjennom det nye laget med maling.

– Jeg har sansen for gamle hus. At de skal grise til her, er helt forferdelig, sier Vidar Andersen.

– Men heldigvis er det ikke vanskelig å fjerne hvis man gjør det riktig.

Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook: