Susanne og hennes sandaler ble nektet adgang

UREGLEMENTERT: Fredag ble Susanne Eliza Enger stoppet i døren på Harbour på grunn av feil skotøy. Hun trodde først at vakten tullet.
Foto: Christian Roth Christensen

UREGLEMENTERT: Fredag ble Susanne Eliza Enger stoppet i døren på Harbour på grunn av feil skotøy. Hun trodde først at vakten tullet. Foto: Christian Roth Christensen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Har du planer om å gå ut på Brygga i Tønsberg i sommer, bør du tenke deg om to ganger før du velger skotøy.

DEL

– Vi fikk beskjed om at sandaler og åpne sko ikke er lov, sier Susanne Eliza Enger.

Del på Facebook

Fredag kveld sto Susanne Eliza Enger festklar utenfor Harbour i Tønsberg. Hun og noen venninner hadde tatt turen til byen iført sommerklær og nyinnkjøpte sandaler. Et par sandaler som ikke fikk adgang på Harbour i de sene nattestimer.

– «Du kommer ikke inn med det der på beina», sa vakten. Vi trodde han tulla og begynte å tulle tilbake. Det viste seg at han var helt seriøs, sier Enger.

Kleskode

– Jeg tror det er vanlig prosedyre på Brygga. Vi har alltid hatt en policy på at åpne sko ikke er lov på kvelden, sier daglig leder ved Harbour, Christian Hjelmtvedt.

Ifølge Hjelmtvedt har regelen ikke noe med kleskodeå gjøre.

– Det er kun for gjestenes sikkerhet. Vi vet av erfaring at det ofte blir liggende knust glass på gulvet på lørdager. Vi gjør så godt vi kan, men det er mye å sope opp, sier han.

LES OGSÅ: Null øl etter klokka 02

Sikkerhet

Hjelmtvedt har kontinuerlig tre ansatte til å rydde i helgene og har byttet ut vanlig glass med plastglass. Likevel er mengden glasskår så stor at skotøyet må reguleres i døra.

– Gjestene forstår det kanskje ikke der og da, men det er kun for å ta vare på sikkerheten, sier han.

– En får vel bare ha med seg et ekstra par med sko i veska. Men, jeg får ikke lyst til å gå dit. Jeg går alltid sandaler om sommeren, sier Susanne Eliza Enger.

LES OGSÅ: Politiet vil stenge kranene klokka 01

Trå varsomt

Ingen av utestedene Tønsbergs Blad har vært i kontakt med har de samme reglene.

– Vi har 20 års erfaring og har aldri vært borti problemstillingen med skotøy. Men glasskår er farlig, så trå varsomt, sier Svennik Pettersson ved utestedet Esmeralda i Tønsberg.

Han slutter seg til at det blir en del glasskår i helgene.

Artikkeltags