Suveren rekord

OVERVELDET: Korpslederne Helge og Bodil Østergreen i Frelsesarmeen i Tønsberg synes folk har vært fantastisk flinke til å gi til julegrytene i 2014. De lover å bruke pengene til beste for dem som trenger hjelp, også i Horten og Holmestrand. FOTO: MORTEN BØRSUM

OVERVELDET: Korpslederne Helge og Bodil Østergreen i Frelsesarmeen i Tønsberg synes folk har vært fantastisk flinke til å gi til julegrytene i 2014. De lover å bruke pengene til beste for dem som trenger hjelp, også i Horten og Holmestrand. FOTO: MORTEN BØRSUM Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Frelsesarmeens julegryter i Tønsberg og Horten innbrakte til sammen intet mindre enn 850.391 kroner.

DEL

TØNSBERG: Inntektene økte dermed med 52 prosent fra året før. Rekorden på 699.000 kroner fra 2011 ble også grundig slått i 2014.

– Helt fantastisk

– En sånn økning hadde vi ikke regnet med. Det er helt fantastisk. Vi er helt overveldet, sier Helge Østergreen, en av to korpsledere i Frelsesarmeen i Tønsberg; den andre er hans kone, Bodil.

I julegryta på Farmandstredet kom det inn 325.950 kroner i løpet av de drøye to ukene den var der. Gryta på Torvet dro inn 241.041 kroner, inkludert 8747 kroner som ble gitt i kollekt rett i den medbrakte gryta, etter Frelsesarmeens julekonsert i domkirken.

I julegryta i Horten ble det lagt 157.321 kroner. Og ved å sende sms kunne folk betale 100 kroner, og slik kom det inn 1600 kroner. I tillegg ble det gitt mange rause gaver fra enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter for totalt 124.479 kroner.
Helge Østergreen gir et par eksempler på hva folk har funnet på for å bidra.

– Fra en avviklet hygge- og danseforening fikk vi overskuddet. En juletreprodusent hadde avsluttet virksomheten, men hadde fortsatt juletrær. Han lot folk komme og hogge trærne de ville ha og lot dem betale det de selv ønsket, men da til julegryta.

LES OGSÅ: Grytene til Frelsesarmeen koker over

– Et stort ansvar

– Folk har vært fantastisk flinke til å gi. Nå hviler det et stort ansvar på oss som skal forvalte de innsamlede midlene, sier Østergreen.

– Vi har en jobb å gjøre, og vi vil gjøre den skikkelig, for vi vil jo at pengene skal brukes til beste for dem folk har gitt til. Nå kan vi nå lenger ut enn med matpakkeutdelingen. Vi tenker spesielt på barn, unge og rusforebyggende arbeid. Opplevelseskort og ferieturer er noe av det vi vil vurdere nærmere. Men vi må finne de rette personene med et reelt behov, sier Helge Østergreen.

Takker alle bidragsytere

I tillegg til alle giverne, takker Østergreen spesielt butikksjefen på Fretex i Tønsberg, Ann Torill Mykkelgård, frelsessoldat Gerd Hultin og St. Johanneslogen Carl Johan i Horten, for alt de har gjort for å muliggjøre driften av julegrytene.

Artikkeltags