Blir nedringt etter svindel-mail

Det er oppfordringen fra kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i teleselskapet NetCom.

Det er oppfordringen fra kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i teleselskapet NetCom. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Svindlerne gir seg ikke. NetCom advarer kundene sine – igjen.

DEL

Både kunder av NetCom og ikke-kunder av telegiganten har fått «NetCom-mailen». Hvor mange som er blitt svindlet så langt vites ikke.

– Mange har ringt oss om dette i sommer, men jeg vet ikke om noen faktisk har blitt svindlet, sier kommunikasjonsrådgiver i NetCom Charlotte Erikstad til tb.no.

Svindlerne utgir seg for å være NetCom, og de vil ha tilgang til dine konto- og personopplysninger. De forsøker å lokke med at du har betalt telefonregningen din to ganger, og de vil tilbakeføre penger til deg.

De trenger «bare» noen sensitive opplysninger av deg først. Som for eksempel kontonummer ditt.

– Får du en slik mail, så slett den

Tidligere i sommer omtalte tb.no og mange andre medier denne «NetCom-mailen». Men svindlerne gir seg ikke så lett. De fortsetter å pøse ut disse mailene.

– Det liker jeg dårlig. Vi ville aldri ha bedt om personopplysninger på denne måten, sier Erikstad.

Får du en slik mail, så slett den. Det er oppfordringen.

– Ikke klikk deg videre i denne mailen. Lenken går til en ekstern side som forsøker å svindle folk i NetComs navn. Det kan også være virus, sier hun.

– Hva gjør dere med dette problemet?

– Vi må hele tiden advare folk mot slike useriøse mailer. Vi vet ikke hvor mailene blir sendt fra eller hvem som står bak, sier hun.

– Viktig å ha en skepsis til slike mailer

NetCom er ikke alene om å bli misbrukt på denne måten. Folk har også mottatt lignende mailer som utgir seg fra å være fra Sparebank1 og DNB.

– Dette kaller vi for phishing. Det er mange seriøse store firmaer som opplever dette. Det er viktig at folk der ute har en sunn skepsis til slike mailer. Vi ville aldri ha bedt om slike opplysninger som man etterspør her, sier Erikstad.

LES OGSÅ: DNB: – Dette er helt rått, bare falskneri

Artikkeltags