Gå til sidens hovedinnhold

Ingen sammenslåing av tingrettene nå

Artikkelen er over 5 år gammel

Planene om å slå sammen tingrettene i Vestfold er lagt på is.

Domstoladministrasjonen ville slå sammen tingrettene i Vestfold, men prosessen ble stoppet etter behandling i justiskomiteen.

I en høringsrunde gikk Larvik og Tønsberg inn for å samle tingrettene i fylket, mens Nordre Vestfold argumenterte for at domstolen bør bestå.

To sammenslåinger

Justiskomiteen åpner for fremtidige sammenslåinger der det er lokal enighet, men vil se resultatet av de to sammenslåingene som blir gjort i denne omgang først.

Komiteen vedtok at Nordhordland tingrett skal slås sammen med Bergen tingrett og Eiker-, Modum- og Sigdal tingrett skal slås sammen med Kongsberg tingrett.

Gode eksempler

– Domstoladministrasjonen vil sammen med disse domstolene arbeide for at sammenslåingene skal bli vellykket, og dermed bli gode eksempler på hvordan fremtidige strukturendringer kan gjennomføres, sier Domstoladministrasjonens direktør Sven Marius Urke til bransjemagasinet Rett på sak.

– Vi mener fortsatt at det er riktig med domstoler med større fagmiljø, mindre sårbarhet, hensiktsmessige og sikre tinghus, sterkere grad av spesialisering og moderne teknologi. Samtidig har jeg forståelse for at politikerne på Stortinget har andre hensyn å ta, og jeg skjønner at lokale politikere kjemper for sine domstoler, sier han.

Kommentarer til denne saken