– Christoffer-dommen er en hån

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Leder av Stine Sofies stiftelse, Ada Sofie Austegard, fortviler over at Agder lagmannsrett reduserte straffen for moren til Christoffer Gjerstad Khile (8).

DEL

– Denne dommen gir et tydelig signal på hvor lite alvorlig domstolen ser på hva som har skjedd. Enda mer beklagelig er det at denne dommen vil sette rettspraksis for fremtidige saker der det er unnlatelse fra den ene omsorgspersonen, sier Austegard til NTB.

Stine Sofies stiftelse jobber for økt rettssikkerhet for barn og unge som blir utsatt for overgrep.

Austegard sier alle som jobber mot vold mot barn hadde håpet og forventet at Christoffer-saken skulle gi en føring for straffenivået for omsorgspersoner som unnlater å gripe inn når barn de har ansvar for blir utsatt for vold og overgrep.

– Det lave straffenivået i denne saken vil bli brukt som utgangspunkt i alle fremtidige slike saker, det er er rett og slett en katastrofe. Dommen er en hån, raser Austegard.

LES OGSÅ:

Christoffers mor dømt mildere
Christoffers far synes dommen er for mild
Mormoren er skuffet over at datteren ikke må sone

Moren til Christoffer var tiltalt for ikke å ha grepet inn og beskyttet sønnen mot stefaren, som er dømt til åtte års fengsel for å ha tatt livet av stesønnen. I Tønsberg tingrett fikk hun en straff på to og et halvt år, hvor av fire måneder av straffen ble gjort ubetinget.

Agder lagmannsrett reduserte mandag straffen til ett og et halvt år betinget fengsel.
(©NTB)

Artikkeltags