– Jeg ble livredd, og trodde jeg skulle dø, sier Kristin Hagen til Tønsbergs Blad.Det var forrige mandag kveld store politistyrker lette etter en dement mann i 80-årene. Samtidig ruslet Kristin Hagen en tur opp på Slottsfjellet. Hun tok opp mobiltelefonen for å ringe en bekjent. Da var klokken nærmere halv elleve.

Et stykke ut i samtalen merket hun en skygge til venstre for seg.

Trodde hun skulle dø

– Jeg så bare en svart skikkelse som fôr mot meg. Jeg ble livredd. Det er noen sekunder som er borte fra hukommelsen, fra jeg ser hunden komme, til jeg ligger på bakken med hunden over meg. Da trodde jeg at jeg skulle dø, forteller Hagen.

Hun kjempet imot. Bøyde venstre fot opp og vernet ansiktet med armene.

LES OGSÅ: Ikke ulovlig å slippe hunden løs i sentrum

Kjørt til legevakt

I dag er hun glad for akkurat det. Hunden har gitt henne to dype sår på baksiden av hvert lår. Ytterste tuppen av venstre langfinger ble nesten revet av. Foran på den ene leggen har hun fire små, men dype sår, etter hoggtennene som sank inn til benet.

– Etter hvert kom det en politimann, som ropte på hunden. Da forsvant den. Politimannen kalte opp noen kolleger, og avtalte at de skulle komme til Slottsfjellskolen for å hente meg til legevakten. De kjørte meg dit, men satte meg bare av utenfor fordi de måtte lete videre etter den eldre mannen.

På legevakten kunne personellet konstatere at hun hadde fått dype bittskader flere steder på kroppen.

LES SAKEN HER: Kjetil ble bitt til blods av løs hund

Kjenner det i kroppen

Fra å være en kvinne som aldri har vært redd for hunder, var Kristin Hagen i tiden etter angrepet svært engstelig for dyret.

Halvannen uke etter at hun ble angrepet, har frykten for hunder lagt seg noe.

– Politiet tilbød at jeg kan få møte hunden som angrep meg. Jeg har jo alltid vært glad i dyr, og vil ikke utvikle noen frykt for hunder. Derfor takker jeg ja til tilbudet, sier Kristin Hagen.

Hun fikk torsdag både beklagelse fra politiet. Politiet har tilbudt henne 20.000 kroner som dekning for tort og svie.

– Det takker jeg ja til, sier Hagen.

Beklager og legger seg flate

Vestfold-politiet legger seg flate og beklager at en tjenestehund angrep og bet Kristin Hagen.

– Vi har besluttet at når hunden er i tjeneste, skal den inntil videre bære munnkurv. Saken er også sendt til Spesialenheten for politisaker, som vil undersøke om vi har håndtert saken korrekt, sier politimester Benedicte Bjørnland i Vestfold politidistrikt.

– Men vi betrakter hendelsen som et uhell. For oss er det viktig å få fram at det i alle fall ikke er kvinnens skyld at hunden gikk til angrep, og hun kan være trygg på at vi gjør det vi kan for å finne ut av hendelsen.

LES MER: Politiet vurderer avliving

– Forrige søndag ble en mann angrepet og bitt av en løs hund, også det på Slottsfjellet. I etterkant har Vestfold-politiet sagt at det vil kan vanke bot til hundeeieren, og at de også vurderer om hunden må avlives eller omplasseres. Hva med denne politischæferen?

– Det er stor forskjell på disse hendelsene. I dette tilfellet var det en politihund i oppdrag. Den var i søk, derfor løs. Nå vet vi ikke hva som utløste angrepet. Det vil vi få undersøkt av spesialister på politihøyskolen slik at vi kan unngå at dette gjentar seg.

Flere aktuelle saker fra tb.no:

Denne bilen vil ingen ha

Hevdet han var en «skånsom» raner

Her skal de reise 12 meter høy vikinghall

Steffen fikk en tufs i rekeposen