Victor (27) oppdaget skimmingforsøk

Victor Lundekvam er tilbake ved pumpen som skimmingutstyret var montert på.

Victor Lundekvam er tilbake ved pumpen som skimmingutstyret var montert på. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Han ble forsøkt svindlet da han fylte bensin, men oppdaget skimmingutstyret. Nå får Victor Lundekvam belønning.

DEL

Tirsdag forrige uke skulle 27-åringen fylle opp tanken på bil sin. Han hadde vært på nattevakt på Quality Hotel Tønsberg, og stoppet på den ubemannede bensinstasjonen i Tønsberg sentrum ved 07-tiden. Men etter hvert oppdaget han noe underlig.

Del falt av

– Da jeg satt inn kortet forsvant det ganske langt inn. Jeg fylte bensin, og da jeg tok ut kortet igjen merket jeg at noe var galt, sier han.

Han la merke til at kortautomaten stakk lenger ut på den pumpen han benyttet enn på de andre pumpene.

– Jeg ble mistenksom og røsket etter hvert ganske hardt i betalingsautomaten. Da falt en del av. Den var festet med dobbeltsidig tape, forteller han.

Han skjønte raskt at det dreide seg om skimmingutstyr. Men kameraet som var skjult bak et påsatt deksel over kodetastaturet, oppdaget han ikke.

– Nei, jeg la ikke merke til det. Jeg må bli flinkere til å skjule pinkoden. Jeg slapp med skrekken, sier han.

Da han sto med delen i hånda, ringte han politiet som kom etter kort tid. De tok bilder på stedet, og tok med seg skimmingutstyret. Noen dager senere gikk politiet ut med bilder av skimmingutstyret for å advare folk mot denne type svindel.

Blir belønnet

Victor rakk altså å betale for bensinen før han oppdaget svindelforsøket. Han fikk sperret kortet raskt.

– Jeg klarte å unngå å bli svindlet.

Noen som satte pris på 27-åringens snarrådighet var ledelsen i Uno-X Automat AS.

– Først ringte administrerende direktør meg, og takket for at jeg hadde oppdaget utstyret og varslet politiet. Det var veldig hyggelig av ham, sier han.

Men to dager senere fikk han en ny telefon. Denne gangen fra regionsjefen.

– Da fikk jeg beskjed om at jeg får en sjenerøs gave. Hva det er, vil jeg holde for meg selv, sier han og smiler lurt. Og legger til:

– Men det hadde holdt med en takk fra dem. Det er hyggelig å føle seg verdsatt, sier Lundekvam.

LES MER OM SAKEN: Politiet tror svindlerne mislyktes

– Han gjorde alt riktig

Skimming har i en årrekke vært et kjent problem ved blant annet bensinstasjoner og minibanker. Administrerende direktør i Uno-X Automat AS, Ole Johannes Tønnessen, har tidligere fortalt til tb.no at han er glad svindelforsøket ble oppdaget fort. Victor avverget at folk ble svindlet. Politiet mener skimmingutstyret ble plassert natt til tirsdag, altså bare timer før Victor oppdaget det.

Tønnessen mener det er på sin plass å belønne Victor.

– Skimming er veldig vanskelig å oppdage. Han gjorde alt riktig i denne situasjonen. Vi er veldig takknemlige for det han gjorde, og derfor vil vi belønne han, sier Tønnessen.

– Hva får han?

– Hvis ikke han vil ut med det, så vil ikke jeg røpe det heller, sier Tønnessen og ler.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken.

– Vi har få spor å gå etter. Det kan nok hende at saken blir henlagt, sier politiførstebetjent Erik Christoffersen i Vestfold politidistrikt.

Politiet mener dette er utstyr som lagrer kortinformasjonen. Altså at svindlerne ikke får brukt informasjonen før de henter utstyret igjen. Noe de ikke klarte i dette tilfellet, takket være Victor Lundekvam.

Så langt har politiet ikke fått melding fra noen som er blitt svindlet på bensinstasjonen.

I videoen under forklarer Victor hva som skjedde.

Artikkeltags