Dømt for vold mot kjæresten og politimann

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: » Jeg skal ta dere», ropte en 48 år gammel mann krakilsk mens han sparket en politibetjent under arrestasjonen.

DEL

Politiet arresterte mannen noen dager etter at han hadde slått samboeren til blods. Mannen er nå dømt til 120 dagers fengsel.

Samboeren lå på kjøkkengulvet da politipatruljen ankom leiligheten. Ifølge dem bar leiligheten preg av å være rotete og blodig. Det var blodsøl og blodspor foran sofaen der krangelen startet mellom disse to. Mannen slo kvinnen med ett slag med strak arm.

Hardt slag

I dommen står det: «Slaget var hardt og tiltalte traff fornærmede i ansiktet, slik at hun begynte å blø og fikk blåmerke ved neseroten»

Tiltalte forklarte i retten at han slo «fordi de kranglet og det toppet seg for ham»

Han var også voldelig mot politiet da de kom for å arrestere ham noen dager senere.

Sparket og spyttet

Politiet måtte ta seg inn i leiligheten fordi mannen åpnet ikke døra. Han sov på sofaen. Da han skjønte at politiet kom for å arrestere ham, ble han krakilsk.

Politibetjentene fortalte i retten at de ikke klarte å få på ham håndjern. 48-åringen satte seg kraftig til motverge mens han sa: «Jeg skal ta dere».

Han sparket mot en av politibetjentene, spyttet ham i ansiktet og tok tak rundt livet hans og forsøkte å løfte politimannen opp. Det klarte han ikke.

Truet politimannen

Politimennene oppfattet situasjon truende og valgte derfor å bruke pepperspray for å få kontroll over 48-åringen. Han ble på forhånd advart uten at han roet seg ned.

Etter at håndjernene var på plass spurte politimannen hvorfor ble 48-åringen så voldsom. Han svarte: »Fordi jeg hater alle dere på stasjonen». 

Deretter spyttet han på politimannen igjen. Han traff både øyet og munnen og truet politimannen videre med å «ta ham på privaten».

Mannen ble også straffet for kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika. I tillegg til fengselsstraffen dømmes han til å betale bot på 30.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken