Gå til sidens hovedinnhold

Her går det trill rundt for sjåføren

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Det spørs om bussjåføren var i godt humør etter denne manøveren.

Rundkjøringen på Kjelle, mandag klokka ti over ti:

På et kontor i fjerde etasje i Statens park sitter Paul Hellenes og snakker i telefonen. Utenfor vinduet får han se en buss komme kjørende Farmannsveien fra sentrum.

På feil side av veien. Inn i rundkjøringen bærer det. I feil retning.

– Det er nesten det verste jeg har sett, småhumrer Hellenes.

Han har sett mye rar kjøring fra arbeidsplassen sin og var kjapt oppe med mobilkameraet da bussen fra Telemarkekspressen i går overrasket en annen bussjåfør og andre bilister på sin ferd ut av Tønsberg.

LES OGSÅ: Men hvor ble det av rundkjøringen?

Kjørt i mange år

Bussen tilhører Telemark bilruter, som kjører for Nor-Way bussekspress. Disponent i Telemark bilruter, Svein Olav Straand, ble overrasket da han fikk se bildene.

– Ja, dette ser litt pussig ut. Jeg får ta en prat med sjåføren.

En halv time senere snakker vi med Straand på nytt.

– Jeg har ikke fått tak i sjåføren, men vi skal selvsagt følge opp saken. Sjåførene skal jo følge trafikkreglene. Hun som kjører denne ruta, har kjørt den i mange år, så jeg er litt overrasket. Kanskje hun har sittet i helt andre tanker, sier Straand.

Han regner ikke med at den ureglementerte venstrekjøringen vil få konsekvenser for den ansatte.

– Feil langs veien blir gjort hver dag, av alle. Det skal selvsagt ikke skje, og er beklagelig, men det er ikke stort vi kan gjøre med dette nå annet enn å forsøke å unngå det i ettertid, sier Straand.

LES OGSÅ: Neimen, skal du kjøre den veien?

Kan bli politisak

Yrkessjåføren kan imidlertid risikere å få politiet på nakken. Etter å ha sett bildene, konkluderer krimsjef Roar Hjerpekjøn med at det de vil kontakte selskapet og snakke med sjåføren.

– Jeg ser ikke bort fra at vi oppretter en sak på dette. Det er jo åpenbart skjedd brudd på trafikkreglene her.

– Er det fare for at lappen ryker?

– Det får juristene se på. Først må vi finne ut hva omstendighetene var og om situasjonen var farlig. Hvis jeg tolker bildene riktig, har bussen kjørt veldig sakte gjennom rundkjøringen, sikkert som en følge av at sjåføren oppdaget blemmen. Det kan være formildende, sier Hjerpekjøn.

LES OGSÅ: Parkerte midt på Ringveien for å handle på Biltema

Store problemer

Vegtrafikksentralen hadde ikke registrert hendelsen på sine overvåkingskameraer da Tønsbergs Blad tok kontakt i går. Distriktsleder Jan Ove Grave synes episoden virker merkelig.

– Det er ingen logikk i å kjøre feil i Farmannsveien. Den var heller ikke stengt i noen retning på dette tidspunktet. Vi får håpe dette er et engangstilfelle og ikke et mønster.

Et mønster har det imidlertid vært tidligere å kjøre feil i Kjelle-rundkjøringen. Da den var ny i 2006, kjørte bilistene feil nærmest i kø, og Tønsbergs Blad brakte bilder av en rekke biler på ville veier, før veivesenet merket om og skiltet om.

LES OGSÅ: Feil kjøreretning – SNU!

Billig

Dag Ødegård var byggeleder og bekrefter at omfanget av feilkjøring var stort.

– Ja, det var uvanlig store innkjøringsproblemer både med rundkjøringen og Frodeåstunnelen. Jeg trodde det var blitt bedre nå, men vi sliter jo med at endel ser ut til å ha fått sertifikatet billig.

LES OGSÅ: – Plutselig sto jeg midt ute på jordet