Gå til sidens hovedinnhold

Siktede: – Har hatt en uggen følelse

Artikkelen er over 6 år gammel

Mannen som er siktet for voldtekt av en eldre dame på Teie har slitt med en ekkel følelse inni seg den siste tiden. Han sier at han var så ruset at han ikke husker noe fra lørdagen voldtekten skal ha funnet sted.

TØNSBERG: En mann i 20-årene ble i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker. To uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for voldtekt av en kvinne i 80-årene på Teie for en drøy uke siden.

I fengslingsmøte i Tønsberg tingrett fortalte han at han var svært ruset lørdagen da voldtekten skal ha skjedd.

BAKGRUNN: Kvinne i 80-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt

– Jeg har hatt en uggen følelse inni meg. Jeg har lest om saken i media. Men jeg husker ingen ting fra den lørdagen. Jeg var veldig ruset, fortalte han i retten mandag.

Siktede erkjente ikke straffskyld for voldtekten, men han utelukker ikke at han kan være gjerningsmannen.

DNA og overvåkingsbilder

Politiadvokat Lise Dalhaug er fornøyd med utfallet i retten. Politiet har sikret seg DNA-spor som knytter siktede til saken. Og overvåkingsbilder viser at siktede og fornærmede gikk på bussen samme sted, og gikk av på samme plass.

– Siktede forklarte at han ikke kan utelukke at han er gjerningsmannen. Hva tenker du om dét?

– Jeg vil ikke spekulere i dét. Han sier han ikke husker noen ting, men relaterer likevel den ekle følelsen han har hatt inni seg opp mot voldtekten. Vi er fornøyd med at han fengsles. Vi mente det var gjentakelsesfare dersom han hadde blitt sluppet fri. Han har en rushistorikk og vi fryktet at han ville ruse seg igjen og begå alvorlig kriminalitet, sier Dalhaug etter fengslingsmøte.

– Tar det veldig tungt

Mannens forsvarer Steinar Thomassen ba om at hans klient skulle slippe varetekt, uten at det hjalp. Nå tar de betenkningstid og skal innen få dager bestemme seg for om de vil anke avgjørelsen.

– Min klient opplever dette som veldig tungt. Han har forklart at han ruset seg og ikke husker noe fra den helgen før han ble vekket på søndagen, forklarer Thomassen.

Politiet pågrep mannen fredag.

– Han ble sjokkert over bevisene som politiet la fram i avhøret, sier Thomassen.

Også fornærmedes bistandsadvokat var til stede i retten mandag. Hun forteller at den eldre kvinnen får god støtte.

– Etter omstendigheten så har hun det bra, og blir tatt hånd om av familien, sier Siv Elise Kvamsdal.

Skjedde på dagtid

Voldtekten skal ha skjedd ved 11.30-tiden lørdag 15. november ved en undergang på Teie. Mannen som nå er siktet er kjent av politiet.

– Han har tidligere vært innblandet i blant annet vinningskriminalitet, sier Dalhaug.

Mannen er i begynnelsen av 20-årene. Han ble pågrepet på sin arbeidsplass fredag. Politiet mener med stor grad av sikkerhet at de har tatt gjerningsmannen.

– Det har pågått en intens etterforskning i saken, som førte til at vi i dag kunne pågripe den vi med stor grad av sikkerhet mener er gjerningsmannen, fortalte politiadvokat Lise Dalhaug til tb.no fredag ettermiddag.

Sjekket ut av saken – vil ha erstatning

En tenåring var først mistenkt i saken.

– Siktelsen mot ham er frafalt. Han er sjekket ut av saken, sier politiadvokaten.

Tenåringen vil nå kreve erstatning i forbindelse med pågripelsen.