Slik lurer de deg

På bildene med  rød ring ser du hvordan det ser ut etter at svindlerne har motert utstyret sitt på betalingsautomaten ved bensinpumpene.

På bildene med rød ring ser du hvordan det ser ut etter at svindlerne har motert utstyret sitt på betalingsautomaten ved bensinpumpene. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Bensinkunder ble forsøkt svindlet i Tønsberg sentrum i går. Politiet går nå ut med bilder av skimmingutstyret som ble brukt for å advare folk mot denne type svindel.

DEL

Tirsdag morgen ble skimmingutstyr oppdaget på Uno-X i Ollebukta i Tønsberg. Der hadde svindlere montert utstyr på den ene betalingsautomaten for å kopiere kunders kredittkort.

Nå går politiet ut med bilder av det som var montert på betalingsautomaten.

– Vi går ut med bildene for å vise publikum hvordan slike anretninger ser ut, opplyser operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt.

LES OGSÅ: Minibanksvindlere tar i bruk nytt verktøy

Oppdaget av kunde

Som bildene viser så kan det være vanskelig å oppdage at noe er galt. Trolig ble utstyret montert natt til i går. Det ble oppdaget av en kunde som skulle fylle drivstoff tidlig i går morges. Det er administrerende direktør i Uno-X Automater AS, Ole Johannes Tønnessen glad for.

– Denne kunden har nok avverget at flere ble svindlet. Han kontaktet politiet raskt, forteller han.

Såkalt skimming har i en årrekke vært et kjent problem ved blant annet bensinstasjoner og minibanker. Han opplyser at bransjen de siste årene har brukt millioner av kroner på å gjøre det vanskeligere for de kriminelle som bruker skimmingutstyr. Blant annet med betalingsautomater hvor kortets chip brukes og ikke magnetstripen. Det mener han har satt svindelbandene noe tilbake. Men likevel ber han publikum være påpasselige.

– Man bør alltid skjule koden. Og ser man noe mistenkelig ved en betalingsautomat, så meld fra til politiet, er oppfordringen fra Tønnessen.

LES OGSÅ: Forsøkte å svindle bensinkunder i Ollebukta

– Sperre kortet for utenlandsbruk

Tønnessen forteller at man også kan sperre kortet sitt for bruk i utlandet. Det gjør det ekstra vanskelig for svindlerne dersom de kopierer kortet ditt med tanke på bruk i andre land.

– Flere og flere nettbanker tilbyr denne tjenesten. Altså å sperre kortet for bruk i utlandet, sier han.

– Hva gjør dere for å unngå skimming?

– Daglig har vi rutiner på å sjekke våre automater. Vi er svært opptatt av at det skal være trygt å fylle drivstoff hos oss, sier Tønnessen til tb.no.

Foreløpig vet man ikke om noen ble svindlet hos Uno-X i Tønsberg. Politiet undersøker saken.

Andre saker fra tb.no:

Stor bil for miljøet
Hat og raseri ga fengsel
Jente (14) påkjørt av bil
Krenkes av Buddha-navnet på nattklubben
Torp skal bygges ut for 180 millioner

Artikkeltags