– Å sørge for at de berørte, det vil si innbyggerne og ansatte, får nødvendig informasjon.

Det sier tidligere KrF-representant på Stortinget for Vestfold, Anders Tyvand, som dermed har prioriteringen klar før han begynner i ny jobb 5. februar. Der skal han rapportere direkte til den nye rådmannen, Egil Johansen.

– Vi får et særlig ansvar for alle ansatte i begge de to store organisasjonene som kommunene er. De skal få et svar på alt de lurer på. Vi må kommunisere informasjonen best mulig for å skape trygghet i prosessen, sier Tyvand, som får den formelle tittelen kommunikasjonsrådgiver.

Ble rastløs

– Hvorfor søkte du jobben?

– Jeg opplever det som en spennende og kompleks kommunikasjonsjobb, og det er viktig for å lykkes med sammenslåingen. Mange kjenner kanskje på usikkerhet, hva skjer med jobben min? Da er det viktig å ha en god prosess, sier Anders Tyvand, som mister etterlønnen fra Stortinget når han begynner i den nye jobben.

– Du kunne jo gått hjemme og hatt mer fri – med lønn?

– Ja, jeg kunne det. Men sant å si har jeg blitt veldig rastløs etter valget i høst. Nå gleder jeg meg skikkelig til å begynne i ny jobb.

Tyvand har, i tillegg til å være lokal- og rikspolitiker, også vært journalist i Tønsbergs Blad og kommunikasjonsrådgiver i Tønsberg-firmaet Consilio.

LES OGSÅ: Carl-Erik Grimstad jubler etter å ha kapret utjevningsmandatet