Festivalcamp-bråk skremte nabolaget

– Nattlig gjennomgangstrafikk og rene pøbelstreker synes vi ikke noe om, sier borettslagets styreleder Rolf Kihle.

– Nattlig gjennomgangstrafikk og rene pøbelstreker synes vi ikke noe om, sier borettslagets styreleder Rolf Kihle. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Styreleder Rolf Kihle i Storgaten borettslag maner arrangørene om å sørge for bedre orden etter bråk og hærverk tirsdag natt.

DEL

Natt til onsdag skal det ha vært uvanlig mye bråk i området rundt festivalcampen i Gunnarsbøparken.Rolf Kihle i Storgaten borettslag sier han ikke husker lignende tilstander ved tidligere festivaler.

– Det var et forferdelig leven her. Det var musikkbråk fra campen til langt på natt, og det var folk som gikk gjennom borettslaget her og bråket. De har blant annet knust en blomsterurne og tråkket i blomsterbedene, forteller Kihle.

LES OGSÅ: Må flytte deler av festivalcamp

– Pøbelstreker

Borettslagets styreleder sier de er vant med, og aksepterer at festivalen fører med seg litt støy.

– Litt må man tåle i forbindelse med festivalen, men ikke rene pøbelstreker som dette. Og vi forventet heller ikke at det skulle begynne så tidlig som tirsdag, sier Kihle.

LES OGSÅ: Reality-stjerne overfalt på Brygga

Ønsker orden

Han forteller at mange eldre mennesker bor i borettslagene rundt campen, og at de vegrer seg for selv å oppsøke bråkmakerne.

Politiet ble ifølge Kihle kontaktet i ett-tiden om bråket, og skal da ha hatt patruljer på saken. Bråket skal imidlertid ha blusset opp igjen og fortsatt utover natta.

– At det spilles musikk i campen til klokka 3, er ubehagelig for dem som bor her. Jeg synes også det er litt ukurant med festivalcampen så tett opptil tettbebyggelse, men de bør i det minste sørge for å ha en ordentlig ordenstjeneste, sier Kihle.

Styrelederen sier Sørbyen velforening vil ta kontakt med festivalarrangørene med ønske om bedre orden.

LES OGSÅ: Slottsfjell-været blir bra!

Følger med

Presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen, Siri Narverud Moen, sier de er oppmerksomme på at det var musikkstøy fra campen natt til onsdag, men at de var av den oppfatning at den stoppet i ett-tiden.

– Vi forsøker å overholde et lavere nivå når det gjelder musikk på campen etter klokka 23. Vi har testet at lydnivåer fra campen skal være innenfor det akseptable, men det kan nok oppfattes som høyere når trafikkstøyen forsvinner utover kvelden, forteller Moen.

Hun sier de vil være obs på støy fra campen de kommende dagene, men at bråk utenfor campen ikke kan håndteres av festivalens vakter.

– Med flere festivaldeltakere, blir det jo også slik at det blir flere som velger å komme til byen tidligere, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken