Slottsfjell skylder russejentene 13.500 kroner

SKUFFET: Lene Haslestad (f.v.), Karianne Gran og Maria Våraker var blant de 18 jentene som ryddet på Slottsfjell. De er skuffet over behandlingen de har fått, men synes det er bra at festivalsjefen legger seg flat. Det var totalt 27 jenter på russebussen «Cirque Du Soleil».

SKUFFET: Lene Haslestad (f.v.), Karianne Gran og Maria Våraker var blant de 18 jentene som ryddet på Slottsfjell. De er skuffet over behandlingen de har fått, men synes det er bra at festivalsjefen legger seg flat. Det var totalt 27 jenter på russebussen «Cirque Du Soleil». Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Ett år etter at 18 jenter fra russebussen «Cirque Du Soleil» plukket sneiper og ryddet toalettene på Slottsfjellfestivalen, har de fortsatt ikke fått lønnen de ble lovet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi har alltid vært veldig positive til Slottsfjell og har tenkt at de er seriøse. Derfor er dette veldig skuffende av dem, sier Karianne Gran (19).

Hun står sammen med Maria Våraker (19) og Lene Haslestad (19) foran russebussen «Cirque Du Soleil» i Stokke. En vellykket russetid er for lengst over for jentene, som kommer fra flere forskjellige skoler i distriktet, og bussen er parkert for sesongen. Men det økonomiske oppgjøret etter russetiden er ikke over. Takket være Slottsfjellfestivalen. 

LES OGSÅ I TB+: Demper musikken klokka to

Fikk halvparten

Vi skrur tiden nesten nøyaktig ett år tilbake: De tre jentene samt 15 andre venninner fra bussen står og plukker sneiper, rydder toalettene og fjerner annet søppel etter festivaldeltagerne på Slottsfjell.

For denne jobben får de 750 kroner dagen per person. Jentene jobber to hele dager. Det blir totalt 27.000 kroner – en god slump med penger som skal brukes til utgifter til bussen før og under russetiden. Men det har vist seg at det ikke skulle være så enkelt å få lønnen de fortjener.

– Det er dårlig at vi ikke har fått alle pengene. Det var en ganske hard jobb, og vi trodde faktisk det var en bra plass å jobbe, sier Lene Haslestad.

Hun forteller at de sendte inn skattekort like etter jobben var utført. Beskjeden fra Slottsfjell var likevel at de ikke hadde sendt inn skattekort.

– Men da påpekte vi at vi hadde gjort for lenge siden, sier Haslestad.

Jentene har i lengre tid både ringt og sendt flere mailer til Slottsfjell-ledelsen. Men det var først i slutten av mai – altså etter russetiden var over – at jentene fikk betalt. Da kom 13.500 kroner inn på konto. Det er bare halvparten av det avtalte beløpet.

LES OGSÅ: Ekstra busser under Slottsfjell

Legger seg flat

Torsdag neste uke begynner årets festival på Slottsfjellet, og arrangøren har fortsatt ikke betalt hele beløpet til jentene. Festivalsjef, Christoffer Rød, legger seg helt flat.

– Det har tatt alt for lang tid å betale jentene og det beklager vi på det sterkeste. Det skyldes først og fremst en misforståelse og en rutineglipp. Etter å ha fått den første mailen hvor de etterlyste pengene, kunne jeg først ikke se skattekortet deres. Da jeg fant det, trodde jeg de bare skulle ha 13.500 kroner fordi jeg trodde de kun hadde jobbet én dag, forteller Rød.

Han skylder på at de fikk inn 150 skattekort fra folk som jobbet med fjorårets festival.

Skal uansett på Slottsfjell

– Vi har hatt for dårlige rutiner med tanke på alle skattekortene. Men dette er den eneste gangen noe sånt har skjedd. Det er kjedelig både for oss og for dem. Vi skal betale dem resten med en gang, lover festivalsjefen.

– Har dere endret rutinene etter fjoråret?

– Definitivt. Vi har ryddet opp i dette, svarer Rød.

Til tross for at jentene er skuffet over måten Slottsfjell har behandlet dem på, kommer de fleste av russejentene fra bussen til å delta på festivalen i år. Men kun som festivaldeltagere.

– Vi har imidlertid ikke anbefalt noen andre om å jobbe for dem slik vi gjorde, sier Haslestad.

Artikkeltags